Habeko wonen en BAM Wonen leveren 48 nul-op-de-meterwoningen op in Hazerswoude-Dorp

Habeko wonen en BAM Wonen leveren 48 nul-op-de-meterwoningen op in Hazerswoude-Dorp

Habeko wonen en BAM Wonen hebben 48 nul-op-de-meterwoningen opgeleverd aan de bewoners in Hazerswoude-Dorp. De sociale huurwoningen uit de jaren zestig aan de Pieter Brueghelstraat en Jan van Goijenstraat in Hazerswoude-Dorp, zijn naar nul-op-de-meter (NOM) gerenoveerd. De renovatie resulteert in comfortabele en gasloze woningen. Met de verduurzaming realiseren Habeko en BAM een jaarlijkse CO2-reductie van circa 200.000 kilogram.

‘Met de NOM renovatie zien de woningen er weer uit als nieuw, klaar voor de toekomst’, aldus Martin Bogerd, directeur Habeko wonen.‘De 48 sociale huurwoningen van Habeko zijn na de verduurzaming naar nul-op-de-meter weer toekomstbestendig. We zijn blij dat we comfortabel en aangenaam wonen mogelijk hebben kunnen maken’, aldus Tom Jongen, directeur Zuidwest bij BAM Wonen.

Renovatie naar nul-op-de-meter (NOM)

De renovatie naar NOM maakt bestaande woningen energieneutraal en gasloos. De woningen zijn volledig elektrisch geworden door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwininstallatie. Daarnaast zijn de daken, gevels en kruipruimtes geïsoleerd en zijn de woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen met triple glas. De installaties zorgen ervoor dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. Hierbij worden bij een gelijkblijvend gebruik gelijkblijvende woonlasten gegarandeerd aan de bewoners. De bewoners hebben door de renovatie naar NOM een comfortabele woning.

Nauwe samenwerking

Voor de realisatie van de NOM-woningen in Hazerswoude-Dorp werkte BAM Wonen nauw samen met haar co-makers. Eveneens betrokken bij de ontwikkeling en realisatie zijn diverse specialismen van BAM zoals BAM FM die de woningen na oplevering voor een periode van tien jaar in onderhoud neemt en gedurende die periode tevens de energieopwekking garandeert. De monitoring van de NOM-installatie met zonnepanelen is in handen van BAM Energy Systems.

Samen veilig doorwerken in de bouw

De gezondheid van de bewoners en medewerkers heeft de hoogste prioriteit. Met behulp van speciale coronawerkrichtlijnen, gebaseerd op het landelijk protocol ‘samen veilig doorwerken’ van Bouwend Nederland, kon de renovatie in bewoonde staat veilig plaatsvinden. Voor de NOM-woningen van BAM Wonen zijn de nieuwe gevels, daken en de energiemodule geproduceerd in de fabriek en prefab aangeleverd op de bouw. Hierdoor bleef ook de overlast voor bewoners zoveel mogelijk beperkt. Als het toch even te hectisch werd, konden de bewoners tijdelijk in een rustwoning terecht.

1/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl