BAM Wonen levert 126 sociale huurappartementen op aan Mitros bij transformatie Rijnhuizen in Nieuwegein

BAM Wonen levert 126 sociale huurappartementen op aan Mitros bij transformatie Rijnhuizen in Nieuwegein

BAM Wonen heeft 126 sociale huurappartementen aan de Fultonbaan in Nieuwegein opgeleverd aan woningcorporatie Mitros. De nieuwbouw is onderdeel van de herontwikkeling van het gebied Rijnhuizen in de gemeente Nieuwegein. Het bedrijventerrein Plettenburg wordt getransformeerd tot een gemengde woonwijk waar naar verwachting 2.500 woningen komen. De 62 appartementen van gebouw De Schilder en gebouw De Uitvinder met 64 appartementen, zijn de eerste woningen van Mitros die aan de wijk worden toegevoegd.

De woningen zijn duurzaam gebouwd, energiezuinig en zijn BENG (de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen) 1, 2 en 3 ready gerealiseerd. Op het dak liggen pv-panelen die een deel van de stroom voor de appartementen leveren. Elk appartement is aangesloten op zes eigen pv-panelen. Het ventilatiesysteem zorgt dat de koele instromende buitenlucht wordt opgewarmd door de afgezogen binnenlucht. Op het dak staat voor elk appartement een warmtepomp en de appartementen hebben vloerverwarming. De appartementengebouwen zijn ontworpen door SVP | Architectuur & Stedenbouw

Wijk in het groen

Rijnhuizen is een nieuwe wijk nabij het stadscentrum van Nieuwegein met veel groen. Met het park rondom Fort Jutphaas en het Kasteel Rijnhuizen is het een wijk met een eigen karakter. Rijnhuizen ligt aan het Merwedekanaal, op tien minuten fietsen van het centrum van Nieuwegein en vijftien minuten rijden van het centrum van Utrecht.

We Drive Solar

Parkeren kan deels op het binnenterrein en deels onder het gebouw. Aan de Fultonbaan worden 25 parkeerplaatsen gerealiseerd. Als service kunnen huurders gebruikmaken van vier elektrische deelauto’s en vier elektrische deelfietsen van We Drive Solar. Deze zijn (via een abonnement) beschikbaar voor zowel huurders als voor omwonenden. Met extra op het dak geplaatste pv-panelen wordt de stroom hiervoor geleverd. Het parkeerterrein blijft openbaar en wordt grotendeels eigendom van de gemeente.

Hypotheekadviseur Nieuwegein

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl