Groen licht voor nieuwe deelplannen Euryza in Zwijndrecht

Groen licht voor nieuwe deelplannen Euryza in Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht heeft een grote bouwambitie om een oplossing te bieden voor het tekort aan woningen. Het plan Euryza aan de Oude Maas gaat een volgende fase in met 38 appartementen, een commerciële plint voor horeca en vier stadswoningen. De gemeente en gebiedsontwikkelaar AM tekenden hiervoor een overeenkomst. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Doorstroming woningmarkt

Wethouder Robert Kreukniet: “In Zwijndrecht is er behoefte aan meer variatie in woningen. Bovendien zorgt de bouw op het Euryza-terrein voor doorstroming op de woningmarkt. Dat is weer gunstig voor andere woningzoekenden.”

Fraai wonen op historische locatie aan de Oude Maas

Appartementengebouw Nouv’eau telt tien verdiepingen en omvat 38 appartementen die zijn voorzien van een ruime living en twee of drie slaapkamers. Het overgrote deel beschikt over een balkon of terras met uitzicht op het water. De prijzen variëren van € 492.500 tot en met € 840.000 v.o.n. Onderin het gebouw komt een commerciële plint met daarin ruimte voor een horecagelegenheid van circa 200m2.

Stadswoningen

Oeverture is een blok met vier grote stadswoningen met op de begane grond een grote woon-/eetkeuken en op de eerste verdieping de living met een weids uitzicht over de rivier. De tweede en derde verdieping zijn beoogd voor slaapruimtes. Deze prijzen variëren van € 659.500 tot en met 699.500 v.o.n.

Het ontwerp van Nouv’eau en Oeverture komt van Groosman architecten. Naar verwachting start de bouw februari 2023. De oplevering is vanaf het derde kwartaal 2024.

Woongebied Euryza

In 2017 ging Euryza van start met de realisatie van twee appartementengebouwen: Landzigt en Rietvink. Deze zijn vernoemd naar twee van de vele rijstpelmolens die vroeger in en rond Zwijndrecht stonden. Niet veel later volgde appartementengebouw Rozenburg met energieneutrale woningen. In 2020 kwam deelgebied De Eendracht op de markt, bestaande uit vijftien duurzame eengezinswoningen en drie beneden/bovenwoningen rondom een binnenhof. High & L’Eau was het vijfde project dat AM op deze locatie realiseert en hier worden Nouv’eau en Oeverture nu aan toegevoegd. In de openbare ruimte bij deze deelplannen komt een plein in een parkachtige setting, waar bewoners kunnen recreëren en elkaar kunnen ontmoeten.Naar verwachting wordt eind 2023 gestart met de laatste fase van Euryza aan de Ringdijk met een aanbod van eengezinswoningen.

AM is verantwoordelijk voor de integrale gebiedskwaliteit van Euryza, inclusief de inrichting van de openbare ruimte. Centraal in het gebied ligt het Euryzaplein, in de as van het centrum van Zwijndrecht richting de Kerk van Dordrecht. In het verlengde hiervan vormt een grote trap de verbinding tussen de hoge en de lage kade; een uitnodigende plek om langs het water te verblijven en te genieten van het uitzicht en de binnenvaart. Nabij Euryza zijn er winkel- en horecavoorzieningen. Aan het Veerplein ligt de halte van de waterbus, met haltes in Dordrecht en Rotterdam.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl