BAM Wonen levert 68 sociale huurappartementen in Delft op aan Vidomes

BAM Wonen levert 68 sociale huurappartementen in Delft op aan Vidomes

BAM Wonen en Vidomes hebben 68 sociale huurappartementen, waarvan 53 nul-op-de-meterappartementen, aan de Van Alkemadestraat en de Van Schuijlenburchstraat in Delft opgeleverd aan de bewoners. De bouw van de 68 appartementen startte in de zomer van 2020. Eerder dit jaar heeft BAM Wonen ook al 23 eengezinswoningen in Delft opgeleverd aan Vidomes.

Sleuteloverhandiging

Daphne Braal, bestuurder Vidomes, overhandigde symbolisch, samen met de eerste bewoners van de 23 eengezinswoningen, de laatste sleutel aan de nieuwe bewoners van één van de 68 appartementen.

Daphne Braal: “Ik ben ontzettend trots op wat we hier met elkaar hebben neergezet in de afgelopen periode. Mijn complimenten aan VD+M architecten voor het ontwerp en aan BAM Wonen voor de manier waarop het project gerealiseerd is. Het is precies geworden zoals we dat in gedachte hadden. We zijn blij dat Vidomes op deze manier een bijdrage kan leveren aan het woningtekort. Daarnaast is dit project een mooi voorbeeld van hoe je duurzaamheidsmaatregelen op een goede manier kunt integreren in sociale woningbouw.”

Zonnepanelen aan de gevel

De 68 appartementen, verdeeld over twee-, drie- en vierkamerappartementen met vloerverwarming, zijn energiezuinig, waarvan 53 appartementen zelfs nul-op-de-meter. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp die gebruikmaakt van bodemwarmte waardoor de appartementen gasloos zijn. De voorgevel is op fraaie wijze voorzien van zonnepanelen net als het dak. Oplossingen zoals slimme waterberging, groene erfafscheiding en vleermuiskasten in de gevel maken de duurzame appartementen compleet.

Unieke gemeenschap

Alle appartementen zijn levensloopbestendig gebouwd. Dit betekent dat huurders – ook als zij minder mobiel zijn – langer zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast maken de huurders deel uit van een sociale woonvorm voor en door bewoners. Mensen die het fijn vinden om elkaar te helpen en die een bijdrage willen leveren aan deze gemeenschap. Bijzonder is dat jong en oud, vitaal en kwetsbaar, gezinnen en alleenstaanden niet alleen met elkaar wonen, maar ook naar elkaar omkijken. Voor dit plan is samengewerkt met ouderenzorgpartij Pieter van Foreest en de gemeente Delft.

Samenwerking Vidomes en BAM Wonen

Dit is het derde woningbouwproject dat BAM Wonen samen met Vidomes oplevert. Eerder dit jaar zijn de 48 NOM-appartementen Rijnlandpad in Leidschendam-Voorburg en de 36 NOM-appartementen Professor Schoemaker Plantage in Delft opgeleverd.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl