AM en Amvest starten nieuwe uitbreiding plan Wilgenwende in Dordrecht met ‘Wilgenkroon’ en ‘Molenzigt’

AM en Amvest starten nieuwe uitbreiding plan Wilgenwende in Dordrecht met ‘Wilgenkroon’ en ‘Molenzigt’

De ontwikkelcombinatie Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerking van AM en Amvest) en wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht geven vrijdag 11 september het startsein voor de bouw van het appartementencomplex Wilgenkroon met 36 appartementen en het nieuwste deelplan Molenzigt met 72 woningen. De toekomstige bewoners van beide projecten zijn uitgenodigd om op virtuele wijze de handeling bij te wonen.

Virtuele officiële handeling

De bouwactiviteiten van zowel Wilgenkroon als van Molenzigt zijn al eerder gestart. Vanwege de coronarichtlijnen van het RIVM is ervoor gekozen de start bouw op virtuele wijze via een livestream te vieren. Alle toekomstige bewoners en andere betrokkenen zijn uitgenodigd om de virtuele handeling bij te wonen, te toosten en een ‘kijkje’ te nemen op de bouwplaats. Daarnaast is het mogelijk alvast digitaal kennis te maken met de nieuwe buren. Naast wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht waren Gilbert Kokenberg en Herbert Coopmans (directieleden Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV namens AM en Amvest), Marcel Hoogendorp (directeur ontwikkeling Bouwbedrijf Van Grunsven) (Wilgenkroon) en Stefan Wildhagen (directeur Slokker Bouwgroep vestiging Breda) (Molenzigt) aanwezig.

Wilgenwende wordt in meerdere fasen gebouwd aan de zuidelijke rand van Dordrecht. De landelijk gelegen, kindvriendelijke buurt ligt op een steenworp afstand van de Biesbosch. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het duurzame karakter van de wijk. Op dit moment zijn er 450 woningen (deels) opgeleverd of in aanbouw. De deelplannen ‘Wilgenhof’ en ‘Louisa’s Weelde’ met respectievelijk 77 en 51 woningen zijn in voorbereiding en vormen het sluitstuk van de wijk. Na afronding zijn er circa 600 woningen, waarvan 68 vrije kavels in Wilgenwende gerealiseerd.

Wilgenkroon

Wilgenkroon is het eerste en enige appartementencomplex in de wijk. Het complex bestaat uit 36 appartementen variërend in grootte van 77 tot 124 m2. De prijsklasse van de appartement varieerde van
€ 249.500 tot € 399.500 v.o.n. Alle appartementen zijn verkocht. Op de begane grond van het complex komt een commerciële ruimte geschikt voor maatschappelijke doeleinden zoals bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. De bouw is in handen van Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp.

Molenzigt

Molenzigt is het één na laatste deelplan van Wilgenwende met 72 woningen en introduceert een nieuw woningtype in de wijk. Naast de Forest woningen, worden er nu ook Campagne woningen gerealiseerd. De architectuur en uitstraling van de Campagne woning is geïnspireerd op de woningen die te vinden zijn op het Franse platteland. Alle woningen zijn verkocht. De prijzen van de rijwoningen varieerden tussen de
€ 308.000 tot € 398.000 v.o.n. De bouw van het deelplan Molenzigt is in handen van Slokker Bouwgroep vestiging Breda.

De appartementen van Wilgenkroon en ook de eengezinswoningen van Molenzigt zijn ontworpen door Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht.

Duurzaam

Zowel de woningen als de appartementen zijn aardgasvrij en worden verwarmd en gekoeld door een duurzame warmtepomp. Dit zorgt voor een EPC van 0,25 en minimaliseert de CO2 uitstoot, wat bijdraagt aan een beter klimaat.

Het landschapsontwerp rondom de woningen in Wilgenwende, maakt dat de bewoners kunnen genieten van volop groen, veel ruimte en water. De Biesbosch ligt direct binnen handbereik. De omliggende natuur wordt doorgetrokken in de wijk. Hierdoor ontstaat een plek waar gemeenschapszin thuishoort: een mooie plek om te wonen, om veilig te spelen en elkaar te leren kennen. Wilgenwende heeft daarnaast tal van voorzieningen in de directe nabijheid.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl