Overeenkomst voor 72 woningen in Molenzigt te Dordrecht

Overeenkomst voor 72 woningen in Molenzigt te Dordrecht

Vandaag tekenden Gilbert Kokenberg (adjunct-directeur AM Zuidwest) en Heleen Aarts (CEO Amvest), namens Wilgenwende CV en Stefan Wildhagen (directeur Slokker Bouwgroep vestiging Breda) een bouwteamovereenkomst op de Provada. Met deze overeenkomst is de start getekend voor het realiseren van 72 woningen in Molenzigt te Dordrecht. De verkoop van de woningen start naar verwachting dit najaar.

Met de ondertekening starten Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en investment manager Amvest) en Slokker Bouwgroep met het uitwerken van het voorlopig ontwerp in bouwteamverband. In deze fase worden er 44 woningen in Frank Lloyd Wright stijl en 28 woningen in een modern landelijke stijl gerealiseerd. Alle woningen in Molenzigt zijn ontworpen door Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht.

Wilgenwende

Molenzigt maakt deel uit van de wijk Wilgenwende, een landelijk gelegen, kindvriendelijke buurt aan de zuidkant van Dordrecht, op een steenworp afstand van de Biesbosch. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het duurzame karakter van de wijk. Meer informatie over Wilgenwende en Wilgenveld is te vinden op www.wilgenwende.nl.

Gelukkig leven
Met dit project geven we invulling aan ‘Gelukkig leven’ in de wijk. Het landschapsontwerp rondom de woningen in Wilgenwende, maakt dat de bewoners kunnen genieten van volop groen, veel ruimte en water. De Biesbosch ligt direct binnen handbereik. De omliggende natuur wordt doorgetrokken in de wijk. Hierdoor ontstaat een plek waar gemeenschapszin thuishoort: een mooie plek om te wonen, om veilig te spelen en elkaar te leren kennen. Wilgenwende en heeft daarnaast tal van voorzieningen in de directe nabijheid.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl