HEEMwonen en BAM Wonen ondertekenen overeenkomst voor 27 nieuwbouwwoningen in Kerkrade

HEEMwonen en BAM Wonen ondertekenen overeenkomst voor 27 nieuwbouwwoningen in Kerkrade

HEEMwonen en BAM Wonen hebben de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van 27 nieuwbouwwoningen in de wijk Kerkrade-West. In juni 2020 start BAM Wonen met het bouwen van 24 levensloopbestendige woningen in de Gladiolenstraat en drie eengezinswoningen aan de Calbertsweg. Medio 2021 moeten de woningen klaar zijn voor de verhuur.

Duurzaamheid is één van de belangrijke thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos en CO2-neutraal. BAM Wonen zal de nieuwbouwwoningen voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en geïntegreerde zonnepanelen op het dak. De levensloopbestendige woningen aan de Gladiolenstraat krijgen daarnaast een oplaadpunt voor een scootmobiel.

Nieuwbouw zorgt voor doorstroming

HEEMwonen werkt met de regio Parkstad, gemeente Kerkrade en Provincie Limburg samen aan een integrale ontwikkeling van de wijk (‘West Wint’). Het nieuwbouwproject aan de Gladiolenstraat en Calbertsweg is hier onderdeel van. Op beide locaties zijn in 2014-2016 woningen gesloopt. De nieuwbouw zorgt straks voor vernieuwing in de wijk. Marjo Vankan, bestuurder HEEMwonen: ‘Het toevoegen van levensloopbestendige woningen zorgt voor een betere mix aan betaalbare huurwoningen. Senioren in de wijk die nu nog in eengezinswoningen wonen, kunnen doorstromen naar een meer passende huisvesting. Zo komt er ruimte vrij voor (nieuwe) gezinnen. Ouderen en jongeren die met elkaar samenleven in een wijk, kunnen elkaar helpen. Dat maakt een wijk sterker.’

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl