Startsein bouw 93 duurzame en gasvrije woningen in Newport Nesselande, deelplan Kopenhagen

Startsein bouw 93 duurzame en gasvrije woningen in Newport Nesselande, deelplan Kopenhagen

De gemeente Rotterdam, Newport Nesselande CV (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers en Lithos Bouw en Ontwikkeling) en Altera Vastgoed geven op 18 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van 93 duurzame appartementen en circa 1500 m2 commerciële ruimte in project Newport Nesselande deelplan Kopenhagen in Rotterdam. Wethouder Bas Kurvers van de gemeente Rotterdam verricht in het bijzijn van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen een officiële handeling om de start bouw te vieren. Naar verwachting worden de appartementen in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Newport Nesselande, deelplan Kopenhagen

Newport Nesselande Kopenhagen wordt gerealiseerd aan de Siciliëboulevard in Rotterdam Nesselande en ligt direct aan de Zevenhuizerplas. In Newport Nesselande Kopenhagen komen 44 luxe koopappartementen, 49 luxe vrije-sector-huurappartementen en 28 eengezinswoningen. De koopappartementen variëren in grootte van 85 m2 tot en met 168 m2. De prijzen zijn vanaf € 389.500,- tot en met € 879.500,- v.o.n. De 49 vrije-sector-huurappartementen zijn inclusief een parkeerplaats per appartement aangekocht door Altera Vastgoed. Altera gaat de appartementen met parkeerplaats in de vrije sector verhuren. De huurprijzen zijn momenteel nog niet bekend.

Alle bewoners kunnen genieten van vrij zicht op de Zevenhuizerplas. Winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen zijn op korte afstand. Het ontwerp van het gebouw komt van het Deense architectenbureau 3xNielsen. De inspiratiebron voor het ontwerp van Newport Nesselande is gevormd door watergebonden leefomgevingen in steden als Barcelona en Kopenhagen. De realisatie is in handen van Van Omme & De Groot. Op dit moment zijn er nog enkele appartementen te koop.

Newport Nesselande omvat naast de 93 appartementen en commerciële ruimte ook nog 28 eengezinswoningen welke begin 2020 in verkoop gebracht zullen worden.

Duurzaam en toekomstbestendig

Newport Nesselande Kopenhagen wordt duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle woningen worden uitgevoerd met vloerverwarming en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. Ook worden collectieve zonnepanelen aangebracht. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een woning zonder gas biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis.

Met de voltooiing van deelplan Kopenhagen wordt de gebiedsontwikkeling Newport Nesselande in Rotterdam afgerond. In totaal zijn hier meer dan 450 woningen, circa 10.000 m2 winkelruimte en een parkeergarage voor circa 650 auto’s gerealiseerd. Het project won in 2011 de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl