39 energieneutrale huizen in Son en Breugel

39 energieneutrale huizen in Son en Breugel

In de wijk Sonniuspark in Son en Breugel worden 39 energieneutrale koopwoningen ontwikkeld en gebouwd. Op donderdag 12 juni tekenden Heijmans en de gemeente Son en Breugel de samenwerkingsovereenkomst ‘Son aan de Dommel’. 25 huizen worden gebouwd volgens het Heijmans Huismerk woningbouwconcept. Binnen de overeenkomst is ook afgesproken dat Heijmans co-creatie workshops met toekomstige bewoners organiseert voor het woonontwerp en de wijkinrichting. Naar verwachting wordt begin 2015 gestart met de bouw van de eerste woningen.

Heijmans realiseert 25 eengezinswoningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen in het woningbouwcluster Rooijseweg Noord in het Sonniuspark. Deze nieuwe groene woonwijk verrijst aan de noordzijde van Son en Breugel. Heijmans bouwt de 25 eengezinswoningen volgens het Heijmans Huismerk. Dit is een scherp geprijsd, prefab woningbouwconcept voor corporaties, beleggers, ontwikkelaars en gemeenten, die snel kwalitatieve en duurzame woningen aan hun portefeuille willen toevoegen.

Eerder dit jaar selecteerde het College van B&W van Son en Breugel Heijmans uit 11 inschrijvers, omdat het plan duidelijk inzet op duurzaamheid, social return en kwaliteit toevoegt aan het gebied. De hoge beoordeling door de gemeente werd ook gehaald omdat de huizen energieneutraal zijn.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl