AM en BPD verrijken De Erven in Hoef en Haag met realisatie 38 energieneutrale woningen

AM en BPD verrijken De Erven in Hoef en Haag met realisatie 38 energieneutrale woningen

Hoef en Haag CV (gebiedsontwikkelaars AM en BPD) heeft het startsein gegeven voor de realisatie van 38 woningen in de vierde fase in de wijk De Erven binnen Hoef en Haag. De feestelijke handeling in het kader van de start bouw voor bewoners en andere betrokkenen zal vanwege de huidige coronamaatregelen op een later moment worden gehouden. Alle woningen zijn verkocht.

Landelijk en toekomstbestendig wonen

De huidige fase die nu in aanbouw is gegaan, bestaat uit een mix van een negentien eengezinswoningen, achttien twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande villa. De woonoppervlaktes variëren van 120 tot circa 190 m2. De prijzen zijn vanaf € 389.900 tot en met € 724.900 v.o.n. De woningen worden voorzien van milieuvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige materialen. Met onder meer goede isolatie, zonnepanelen en vloerverwarming wordt gezorgd voor een verminderde CO2 uitstoot en een aanzienlijke verlaging van de energiekosten. De woningen zijn energieneutraal en hebben een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0. Dit betekent dat de in- en uitgaande energiestromen in balans zijn.

Eigen woonsfeer

De Erven is een van de drie wijken binnen het nieuwe dorp Hoef en Haag en ligt het dichtst bij de Lek. De wijk heeft een eigen woonsfeer, is ruim opgezet en kenmerkt zich door een landelijk en speels karakter. Er zijn diverse boomgaarden, kleine paadjes en veel groenvoorzieningen met verschillende plekken voor recreatie en ontmoeting. De Lek ligt op loopafstand evenals de diverse voorzieningen in het Dorpshart. Parkeren kan veelal op het eigen terrein of op kleine parkeerterreintjes. Hierdoor blijven de straten en hofjes autoluw en krijgen kinderen alle ruimte om veilig buiten te spelen.

Door verschillende materialen toe te passen, ontstaat in De Erven een speels straatbeeld met een gevarieerd en dorps karakter. Het ontwerp van de huizen komt van Hans Been Architecten BNA. De bouw is in handen van Gebroeders Blokland Ontwikkeling en Bouw.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gebouwd. Komend jaar wordt de mijlpaal van duizend verkochte woningen bereikt. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dichtbij hartje Utrecht. Hier wonen mensen echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw, duurzaam dorp, waar gelukkig wonen en sociale cohesie worden gestimuleerd.

31051 – Ext 01

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl