Bouw De Kwekerij Fase II Utrecht gestart

Bouw De Kwekerij Fase II Utrecht gestart

Ontwikkelaar Jebber en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West hebben het startsein gegeven voor de bouw van De Kwekerij fase II bestaande uit 244 starterswoningen. Wethouder Klaas Verschuure van de gemeente Utrecht heeft de officiële handeling verricht. Een deel van de omwonenden en genodigden hebben de handeling bijgewoond via een livestream.

LEGOlisering
In het voorjaar van 2022 zullen de woningen van De Kwekerij fase II klaar zijn voor oplevering. De snelheid van oplevering is mogelijk door het toepassen van ‘legolisering’. Bij legolisering wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen. Deze zorgen voor een efficiënt en duurzaam bouwproces waarbij hoge kwaliteit gewaarborgd blijft. In het oog springende voorbeelden hiervan zijn de toepassing van geprefabriceerde badkamerunits en de geprefabriceerde gevelelementen. Het ontwerp van fase II staat op naam van Arons en Gelauff architecten.

Doorstroming
We kiezen ervoor om in vrijkomende gebieden in de stad woningen toe te voegen, waarbij we ook veel aandacht besteden aan een gezonde leefomgeving en duurzaamheid. We hopen dat hier heel veel jonge mensen een mooie start maken van hun wooncarrière in Utrecht.”, geeft wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling) aan.

De realisatie van deze starterswoningen zorgt behalve woningaanbod voor starters ook voor doorstroming vanuit studentenkamers. “Dit project vormt weer een goede aanvulling op de woningportefeuille van onze aandeelhouder SSH. Met de doorstroommogelijkheid voor afgestudeerden, komen er weer kamers vrij voor nieuwe studenten.”, benadrukt Monique van Loon, directeur van Jebber.

Duurzame ontwikkeling
De Kwekerij telt in totaal 1150 betaalbare huurwoningen voor studenten en starters en is gesitueerd aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan in Utrecht Oost, die door Jebber in vier fasen wordt gerealiseerd. Deze plek verandert de komende jaren in een levendig gebied met het thema ‘groen en gezond’. Zo wordt de energie voor de woningen zoveel mogelijk lokaal opgewekt, dient de voormalige atoombunker als waterberging en vijver en is de stroom in de gebouwen grotendeels afkomstig van de zonnepanelen op de daken. Daarbij zijn er deelauto’s, deelfietsen en deelscooters beschikbaar om parkeervoorzieningen te beperken. Hiermee blijft er veel ruimte over voor groen en water. Voor De Kwekerij is de ambitie om minimaal twee BREEAM sterren te behalen.

 “De Kwekerij fase II sluit naadloos aan op onze ambitie om een duidelijkere positie in de regio Utrecht in te nemen, de industrialisatie van onze projecten en de maatschappelijke bijdrage aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen. De samenwerking met Jebber vanuit het bouwteam wordt nu zichtbaar op de locatie en in een hoog tempo realiseren we gezamenlijk een kwalitatief product.”, aldus Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West.

 

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl