Wat zijn de voordelen van goede zonwering?

Wat zijn de voordelen van goede zonwering?

Wanneer we het hebben over zonwering, dan denken de meesten vaak aan een ouderwets zonnescherm dat je nog handmatig moet zien uit te klappen. Uiteraard is dit tegenwoordig allang niet meer het geval en zijn er allerlei opties om je huis niet alleen te beschermen tegen de zon, maar die ook direct zorgen voor een compleet ander aanzicht. Wat dacht je van bijvoorbeeld een paar prachtige stijlvolle zwarte markiezen aan de voorkant van een kantoorgebouw of nette strakke screens die precies langs het kozijn van je raam lopen. Kortom, genoeg reden dus om hier eens serieus over na te denken. Omdat we zien dat lang niet iedereen overtuigd is, hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Bescherming tegen de zon

De belangrijkste reden waarom zowel privé als zakelijk wordt gekozen voor goede zonwering, is omdat het beschermt tegen de zon. Ondanks dat de zon natuurlijk maar een paar maanden per jaar schijnt, is het maar wat vervelend wanneer de zon vol naar binnen schijnt. Daarbij komt ook dat de UV straling kan zorgen voor verkleuring van bijvoorbeeld je bank of stoelen. Naast de praktische kant, is het ook voor onze eigen huid belangrijk ons goed te beschermen tegen deze UV straling. Af en toe eens lekker in de zon is geen probleem, mits je je natuurlijk goed insmeert. UV straling zorgt namelijk niet alleen voor het verkleuren van meubels, maar verhoogt ook de kans op een melanoom.

Regulatie van de tempartuur

Wanneer buiten de zon schijnt en het lekker warm is, doen we er vaak alles aan om het ook binnen aangenaam te houden. Door onze ramen en deuren goed dicht te houden, kun je vaak al een hele hoop doen. Toch zul je, wanneer je ervoor wilt zorgen dat het zowel thuis
als op kantoor lekker koel is, ook moeten zorgen dat de zonnestralen worden tegengehouden die tegen het gebouw of je huis aanschijnen. Dit kun je doen door goede screens te plaatsen of in het geval van een huis, een mooi groot breed zonnescherm. Het voordeel van een zonnescherm, is dat het zorgt dat de warmte je huis niet in kan, maar je ook direct een schaduwplek achterthuis hebt waar je kunt zitten. Belangrijk is wel dat je kiest voor het juiste formaat en de juiste bediening. Het is daarom dus ook aan te raden om een professionele partij zoals Zandschulp zonweringhttps://zandschulpzonwering.nl/ in te schakelen die je kunt voorzien van een passend advies als het gaat om de zonwering bij jouw thuis. Zo kan het heel goed zijn dat je gevel bijvoorbeeld niet geschikt is voor een groot uitklapbaar zonnescherm of dat markiezen veel effectiever zijn.

Zorgt voor een luxe uitstraling

Uiteraard kies je voor zonwering omdat je de zon tegen wilt kunnen houden en zowel zorgeloos in je tuin wilt kunnen zitten als ervoor zorgen dat de temperatuur binnen niet oploopt. Toch biedt zonwering je veel meer dan dat. Door de voorgevel van bijvoorbeeld je bedrijfspand of huis te voorzien van screens of markiezen, zorg je direct voor een stukje extra sfeer. In het geval het gaat om je bedrijf, kun je er ook voor kiezen om deze te voorzien van je bedrijfsnaam of logo om zo nog meer onder de aandacht te komen bij mensen die langs je heen rijden, fietsen of lopen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl