Ollongren slaat motie in de wind en houdt vast aan nieuw energielabel

Ollongren slaat motie in de wind en houdt vast aan nieuw energielabel

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil na de jaarwisseling toch een nieuw, duurder energielabel invoeren. Een vorige maand aangenomen motie tot uitstel ervan, legt zij naast zich neer.

Volgens Ollongren is uitstel geen optie gezien de Europese regelgeving. Ook zou het de energiesector, die al de nodige voorbereidingen voor het nieuwe label heeft getroffen, in problemen brengen. Huiseigenaren moeten hun woning laten inspecteren door een energiedeskundige om na 1 januari in aanmerking te komen voor het nieuwe energielabel. De kosten lopen dan op tot gemiddeld 190 euro. Dat is 25 keer duurder dan het huidige label.

Vereniging Eigen Huis heeft zich altijd tegen de invoering van het nieuwe energielabel verzet. “Dat jaagt mensen alleen maar op kosten en heeft geen meerwaarde voor de verduurzaming van je huis”, zegt algemeen directeur Cindy van de Velde. Vereniging Eigen Huis roept woningbezitters zonder energielabel op deze dan ook voor de jaarwisseling aan te vragen. Het huidige label kost gemiddeld 7,50 euro en is tien jaar geldig.

5/5 - (10 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl