Start bouw duurzame en gasvrije woningen Kade Noord in Alblasserdam

Start bouw duurzame en gasvrije woningen Kade Noord in Alblasserdam

De gemeente Alblasserdam en Alblasserwerf c.v. (een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en VolkerWessels Vastgoed) geven op 24 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van 33 duurzame woningen in project Kade Noord in Alblasserdam. Kade Noord vormt het afsluitende project in de gebiedsontwikkeling De Werven en omvat zes kadewoningen en 27 luxe appartementen. De energiezuinige woningen zijn voorzien van een individuele bodemwarmtepomp, zonnepanelen en koken en stoken gebeurt zonder gas. Wethouder Peter Verheij van de gemeente Alblasserdam verricht in het bijzijn van de toekomstige bewoners een officiële handeling om de start bouw te vieren. Naar verwachting worden de woningen in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Kade Noord

Kade Noord wordt gerealiseerd op de voormalige scheepswerf van Verolme en ligt direct aan de rivier De Noord. Met de voltooiing van Kade Noord wordt de gebiedsontwikkeling De Werven in Alblasserdam afgerond. In totaal zijn hier dan 400 woningen gerealiseerd.

In Kade Noord worden zes ruime kadewoningen met een vide gerealiseerd met prijzen vanaf € 599.000 v.o.n. Daarnaast komen er 24 luxe appartementen en drie penthouses verdeeld over drie urban villa’s met elk vijf bouwlagen. De appartementen variëren in grootte van 59 m2 tot en met 123 m2 en de penthouses van 210 m2 tot en met 226 m2. De prijzen zijn vanaf € 254.000 tot en met € 521.500 en een penthouse vanaf € 1.079.000 v.o.n. Alle bewoners kunnen genieten van een vrij zicht op rivier de Noord. Voor de deur stopt de waterbus met vervoer naar Rotterdam, Dordrecht of een andere tussenliggende halteplaats. Er zijn nog vier kadewoningen te koop.

Het ontwerp van de woningen komt van Klunder Architecten. De realisatie is in handen van Kroon & de Koning, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Duurzaam en toekomstbestendig

Kade Noord wordt duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle woningen worden uitgevoerd met vloerverwarming, zonnepanelen en een individuele bodemwarmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een bodemwarmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl