Bouw 37 duurzame woningen in nieuwbouwwijk Aak de Haven Spijkenisse van start

Bouw 37 duurzame woningen in nieuwbouwwijk Aak de Haven Spijkenisse van start

De bouw van 37 energieneutrale woningen in nieuwbouwwijk Aak in de Haven van Spijkenisse is van start gegaan. VORM is begonnen met de realisatie van de slimme en duurzame starters- en doorstroomwoningen in de nieuwbouwwijk, die onderdeel uitmaakt van De Haven, met de Elementen als overkoepelende gebiedsontwikkeling. Een gebiedsontwikkeling van VOF Dijkzone: een samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer, Ballast Nedam en VORM.

VORM realiseert 31 eengezinswoningen in drie verschillende afmetingen en 6 twee-onder-een-kapwoningen, naar ontwerp van Schippers Architecten. Het gevarieerde woningaanbod van in totaal 37 woningen biedt een thuis voor verschillende doelgroepen. De gemeente is blij met de nieuwe woningen. Martijn Hamerslag wethouder financiën vertelt: “De gemeente is trots dat de Haven steeds verder vorm krijgt en kan met de ontwikkeling van dit gebeid op veel waardering rekenen van bewoners.”

“De gemeente is trots dat de Haven steeds verder vorm krijgt en kan met de ontwikkeling van dit gebeid op veel waardering rekenen van bewoners.”

– Martijn Hamerslag, Wethouder financiën gemeente Nissewaard

Stoere knusse woonwijk

De Oud-Hollandse stijl van de woningen is terug te zien in de authentieke details en ramen. Ook de gevels onderscheiden zich van elkaar door het gebruik van verschillende kleuren en/of details. Hierdoor is geen enkele woning in Aak hetzelfde. “De Haven is een stoere, maar toch knusse woonbuurt met verschillende woningtypen waardoor er een goede mix aan bewoners komt te wonen. Ook in Aak is dat het geval. Het versterkt het buurtgevoel. De één start zijn wooncarrière in de rijwoning en de ander stroomt door naar een twee-onder-één-kapwoning”, aldus Lennard van den Hoek, Projectontwikkelaar bij VORM.

Duurzaam en SMART Home

De woningen in deelplan Aak worden slim opgeleverd met het SMART Home pakket van VORM. Hiermee zijn de woningen ingericht op de toekomst. Zo kunnen bewoners verlichting, beveiliging en alle audio (op afstand) regelen met de smartphone. Het netwerk dat deze slimme toepassingen mogelijk maakt, legt VORM volledig aan. Ook worden de woning voorzien van een parkeerplaats op het achter terrein, waar bij oplevering voorzieningen zijn om eenvoudig een laadpaal te installeren.

Bovendien worden de woningen energieneutraal opgeleverd, dankzij een compleet arsenaal aan energiebesparende voorzieningen, zoals: een warmte-terugwin-installatie, PV-panelen, bodemwarmtepomp en de meest energiezuinige apparatuur.

Spelen en ontspannen

In de nieuwbouwwijk kunnen de toekomstige bewoners een ligplaats kopen in de haven voor een boot. “Hier wonen mensen letterlijk aan het water. Wandelen langs de kade geeft een echt vakantiegevoel in de achtertuin”, vertelt Van den Hoek. “Daarnaast creëren we in De Haven diverse speelvoorzieningen voor kinderen. Een plek om te ontmoeten en tot rust te komen.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl