Bouw 48 slimme woningen in nieuwbouwwijk Klipper in Spijkenisse van start

Bouw 48 slimme woningen in nieuwbouwwijk Klipper in Spijkenisse van start

In het havengebied van Spijkenisse is de bouw van de nieuwbouwwijk Klipper vandaag officieel van start gegaan. De Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer VORM is verantwoordelijk voor de bouw van in totaal 48 duurzame en slimme woningen. De energieneutrale nieuwbouwwijk, met eengezinswoningen, herenhuizen en stoere kadewoningen, maakt onderdeel uit van de Haven, onderdeel van de overkoepelende gebiedsontwikkeling De Elementen. De oplevering van het deelproject Klipper staat gepland voor einde 2023.

Energieneutraal wonen in de haven van Spijkenisse

In aanwezigheid van de wethouders Martijn Hamerslag en Igor Bal, de toekomstige bewoners en relaties werd de eerste heipaal geslagen. De gemeente is blij met de nieuwe woningen. Wethouder Bal: “Het is fijn om in de huidige woningcrisis huizen te kunnen bouwen voor onze inwoners die daarom staan te springen!”

Unieke locatie

Klipper is een prachtige woonplek aan een moderne haven, omringt door stoere pakhuizen. De ideale thuishaven voor gezinnen die centraal en comfortabel willen wonen in een autoluwe buurt. “Het is geweldig om te zien dat ‘De Haven’ steeds verder vorm begint te krijgen. Na jaren van plannen maken en voorbereiden is het nu eindelijk zover dat bewoners hun nieuwe woningen werkelijkheid gaan zien worden in deze prachtige wijk” – aldus wethouder Hamerslag.

Oud-Hollandse architectuur

De 48 woningen zijn ontworpen in Oud-Hollandse architectuur, met een knipoog naar de haven. Er zijn vier woningtypes, variërend in woonoppervlakte van circa 124 m2 tot 147 m2. Elke woning heeft een diepe achtertuin (circa 10 meter) en daarnaast is er de mogelijkheid tot het kopen van een eigen ligplaats in de haven voor een boot.

Smart en duurzaam

De 48 woningen van Klipper zijn voorzien van slimme toepassingen waarmee bijvoorbeeld verlichting, ventilatie en de verwarming in het huis smart te bedienen zijn. Zelfs op afstand. Ook zijn de woningen uitgerust met diverse duurzame toepassingen. Hiermee zijn de woningen ‘een thuis’ voor de toekomst. De woningen worden energieneutraal opgeleverd, dankzij een compleet arsenaal aan energiebesparende voorzieningen, zoals: geïsoleerde woningschil, HR++ glas, een warmte-terugwin-installatie, PV-panelen, bodemwarmtepomp en de meest energiezuinige apparatuur. Ook worden de woningen voorzien van een parkeerplaats, waar bij oplevering voorzieningen aanwezig zijn om een laadpaal te installeren.

Nieuwe thuishaven

Spijkenisse, gemeente Nissewaard, is centraal gelegen. Het gevoel van het buitenleven in combinatie met de uitstekende bereikbaarheid en aanwezige voorzieningen maakt de wijk Klipper een gewilde woonplek. Dit is wonen aan het water, met het gemak van het stadshart van Spijkenisse en de Oude Maas binnen handbereik. Naast het water en tegenover de kadewoningen wordt het park ingericht met diverse speelvoorzieningen voor de kinderen.” – vertelt Lennard van den Hoek, Projectontwikkelaar bij VORM. “De haven wordt hiermee een plek om te ontmoeten en tot rust te komen.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl