AM geeft startsein bouw Hendric met 124 appartementen in binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers, Breda

AM geeft startsein bouw Hendric met 124 appartementen in binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers, Breda

Gebiedsontwikkelaar AM stond op vrijdag 11 juni met een officiële handeling stil bij de start bouw van 124 appartementen in gebouw ‘Hendric’ in Drie Hoefijzers te Breda. De appartementen worden boven een plint met commerciële ruimten gerealiseerd. Deze handeling werd op digitale wijze samen met de kopers en betrokkenen van het project op feestelijke wijze gevierd. Wethouder Daan Quaars van de gemeente Breda, Jaap van Engelshoven (adjunct-directeur AM Zuidwest) en Ron Heilig (senior acquisitie manager Syntrus Achmea Real Estate & Finance) waren aanwezig op de bouwlocatie voor de officiële start bouwhandeling.

Wethouder Daan Quaars: “Gaaf om dagelijks te ervaren hoe dit stuk Breda telkens hipper wordt. Als Bredase jongen herinner ik mij de brouwerij nog goed. Maar Breda staat nooit stil. Nu gaan we echt van brouwen naar bouwen van appartementen. Een appartement is veel meer dan vier muren met een plafond. Hier gaan mensen, ouderen, jongeren en gezinnen straks nieuwe herinneringen maken. Er gaan weer nieuwe verhalen ontstaan. Dat heeft Breda hard nodig. Ik vind het geweldig om daar als bestuurder een bijdrage aan te mogen leveren.”

Jaap van Engelshoven: “Met deze ontwikkeling geeft AM invulling aan een van haar kernthema’s: Stad- en gebiedmaker. Drie Hoefijzers wordt een aangename plek waar wonen, werken en verblijven elkaar versterken. Met het aanbod van appartementen en woningen voor een breed publiek komen wij tegemoet aan de grote vraag naar wonen in de stad.”

Hendric

Hendric is een karakteristiek en hoefijzervormig appartementengebouw naar een ontwerp van Nouwens Roovers Architectuur. Het gebouw is gesitueerd tegenover de voormalige snoepfabriek De Faam en op de kruising van de Stationslaan en Terheijdenstraat en maakt deel uit van de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers. Het woonaanbod omvat 56 koop- en 68 vrije sector huurappartementen. Op de begane grond is er een fietsenstalling, een collectieve ‘woonkamer’, een parkeergarage en is er plaats voor commerciële ruimte. Op enkele appartementen na zijn de appartementen verkocht. De huurwoningen zijn afgenomen door Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

De bouw is september 2020 gestart en de oplevering is naar verwachting eind 2022.
In totaal komen er 270 woningen en appartementen in Drie Hoefijzers. Hiervan zijn nu 109 woningen opgeleverd en bewoond. De bouw van Hendric is in handen van BAM Wonen.

Drie Hoefijzers

Dit voormalige brouwerijterrein wordt gedurende een reeks van jaren getransformeerd naar een bruisend leefgebied met stedelijke allure. Drie Hoefijzers bestaat uit twee deelgebieden. Het zuidelijke deel, rondom het Ceresplein en de Oranjesingel, is opgeleverd en bewoond. Het noordelijke deel, het gebied aan de Stationslaan, is volop in ontwikkeling en bestaat uit woningen, appartementen en voorzieningen.

Start verkoop nieuwe fase

Op 8 juni is de verkoop van het naastgelegen deelplan Baronesse met negentien appartementen en acht stadswoningen gestart. Alleen het perceel achter de Vuchtstraat voor een collectieve ontwikkeling (CPO) staat dan nog open.

Maatschappelijk betrokken

AM is vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid om gezondheid te bevorderen ambassadeur van de missie van de Hartstichting om samen met de vastgoedsector Nederland hartveiliger te maken. AM plaatst in haar nieuwbouwprojecten automatische externe defibrillators (AED’s) en is hiermee de eerste gebiedsontwikkelaar die wil bijdragen aan het tot stand brengen van een landelijk dekkend AED-netwerk van 24/7 geregistreerde AED’s. Ook in Drie Hoefijzers zal een AED worden geïnstalleerd.

Huis kopen Breda

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl