Aalberts en DID ontwikkelen nieuwe woonbuurt in Bilthoven

Aalberts en DID ontwikkelen nieuwe woonbuurt in Bilthoven

In samenwerking met de gemeente De Bilt en direct omwonenden ontwikkelen DID en Aalberts een nieuwe woonbuurt aam de Leyenseweg. Op de locatie van het oude politiekantoor in Bilthoven is een woonbuurt in ontwikkeling met een diversiteit aan woningtypen voor verschillende doelgroepen. Het plan omvat een mix van appartementen en eengezinswoningen, maar ook van koop en huur.

Stedenbouwkundige opzet

De stedenbouwkundige opzet is, om in termen van de naastgelegen historische wijk Vogelenzang te blijven, geïnspireerd op het vogelnest principe. Wat inhoudt dat wij de woningen rondom een veilige en groene binnenruimte bouwen. Een plek voor de buurtbewoners om te ontspannen en elkaar ontmoeten. Er is veel aandacht voor duurzaamheid: bestaand groen wordt zoveel mogelijk behouden, met nestelplekken voor vogels en vleermuizen. Ook wordt er onderzocht wat de beste manier is om het water te infiltreren. De woningen zijn gasloos en we brengen zonnepanelen aan op de daken. Geïnteresseerden voor het nieuwbouwproject kunnen zich aanmelden via leyensweg.info

Tijdelijke invulling

Om de nieuwe woonbuurt alvast op de kaart te zetten is Buro Lou ingeschakeld om het gebouw en het terrein te beheren. Zij laten het gebied nu al bruisen. Er is in het voormalig kantoor een lunch en borrel-café gestart onder de naam House Of TOAST. In de oude gevangenis zit een heuse micro-bakkerij genaamd De Bakkert in De Bajes. En de voormalige ME-Loods is in gebruik door Kunststichting Watdajel.

Met behulp van een programmaraad wordt de maatschappelijke en culturele programmering vormgegeven. Zo geeft Buro Lou alle ruimte aan lokale initiatieven. Een plek voor ontmoeting en verbinding, een plek voor iedereen.

Het vervolg

Na een intensief participatietraject met buurtbewoners is het de verwachting dat de gemeenteraad na de zomer een besluit neemt over het plan. Vervolgens wordt het ontwerp van de woningen gemaakt en zal de bestemmingsplanprocedure doorlopen moeten worden. In de tussentijd (in ieder geval tot de zomer van 2022) kunt u voor allerlei leuke activiteiten terecht bij Buro Lou die het gebied nu alvast nieuw leven inblazen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl