Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos winnen aanbesteding gebiedsontwikkeling 400 woningen in Dordrecht

Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos winnen aanbesteding gebiedsontwikkeling 400 woningen in Dordrecht

Roosdom Tijhuis en Plegt-Vos verzorgen gezamenlijk de gebiedsontwikkeling van nieuwbouwwijk Amstelwijck Midden in Dordrecht. Het winnende plan is afgelopen week door beide partijen gepresenteerd voor de Commissie Grote Projecten van de gemeente Dordrecht.

De wijk Amstelwijck Midden

Het totale plan zal bestaan uit circa 400 woningen. Er is veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en het zoveel mogelijk behouden van het bestaande, volwassen groen in de omgeving. Het is onze gezamenlijke ambitie om van Amstelwijck Midden een ontspannen, hoogwaardige en vooral duurzame wijk te maken voor de toekomst. Voor gezinnen de perfecte plek waar kinderen zorgeloos buiten kunnen spelen in een groene omgeving.

Het plan zal bestaan uit diverse eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Hiermee wordt een gemêleerde wijk gecreëerd voor een brede doelgroep. Zowel starters als doorstromers kunnen binnen Amstelwijck Midden een wooncarrière maken.

Planning

De komende tijd zal Roosdom Tijhuis samen met Plegt-Vos en de gemeente Dordrecht het plan verder uitwerken. Samen zal er worden gekeken naar de meest wenselijke fasering en planning van de deelprojecten.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl