Raad van State: Groen licht voor project De Rentmeester

Raad van State: Groen licht voor project De Rentmeester

Acht jaar na aankoop van de grond, is er groen licht voor de bouw van project De Rentmeester in hartje Naaldwijk. Het nieuwbouwproject komt tussen de Secretaris Verhoeffweg en winkelcentrum De Tuinen en bestaat uit een mix van wonen en winkelen: 47 appartementen en een Jumbo Foodmarkt, waar foodbeleving centraal staat. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2020.

Raad van State

Projectontwikkelaar Samen Ontwikkelen Westland B.V. is enorm verheugd met dit nieuws. “De afgelopen jaren zijn erg intensief geweest. Na de uitspraak van de Raad van State in 2017 hebben wij een deel van het plan aangepast. Zo is er een herinrichtingsplan voor de Simon van Slingelandstraat gemaakt om de veiligheid van fietsers en wandelaars te waarborgen en kan er straks ondergronds geparkeerd worden. Het vernieuwde plan is in maart jl. opnieuw beoordeeld door de Raad van State en zij heeft woensdag 28 augustus jl. definitief groen licht voor de bouw gegeven”, aldus projectontwikkelaar en supermarktondernemer Edward Koornneef.

47 appartementen

De 47 appartementen van De Rentmeester bestaan uit een mix van woningtypes. Naast de diversiteit in oppervlakte, heeft de koper een grote keuzevrijheid qua indeling van de woning. Gezamenlijk met de architect kunnen de kopers zich buigen over de plattegronden om tot een woning op maat te komen. De komende periode wordt het project aanbesteed. De start van de verkoop is gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar.

Jumbo Foodmarkt

Naast grote steden als Amsterdam, Utrecht en Breda, is straks ook Naaldwijk een foodbelevenis rijker. Naast de dagelijkse boodschappen kan men bij de Jumbo Foodmarkt terecht voor 100% vers en gezond eten tegen de allerlaagste prijs. Zo staan bakkers, slagers, kaasspecialisten en koks iedere dag klaar om vanuit de verschillende wereldkeukens lekkere, verse maaltijden te bereiden. Denk aan rijk belegde La Place broodjes, wokgerechten, sushi van vers gestoomde rijst en pizza’s die gebakken worden in traditionele steenovens. De klant kan kiezen om deze verse gerechten kant-en-klaar mee te nemen of te nuttigen in het Jumbo Foodcafé, waar plaats is voor 180 personen en waar men ook terecht kan voor een kop koffie met wat lekkers.

“De Foodmarkt krijgt het grootste en allerbeste assortiment tegen de allerlaagste prijs. Het wordt daardoor écht een aanwinst voor de inwoners van Westland en omstreken. Wij als team van Jumbo Koornneef zitten boordevol ambitie en vertrouwen om van deze Foodmarkt de allermooiste én beste van Nederland te maken. Zodra de eerste schetsen van de winkel gereed zijn, kijken wij ernaar uit om deze te delen, zodat Westland bekend raakt met het concept van de Foodmarkt’’, aldus een blije Koornneef.

ECLI:NL:RVS:2019:2954

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl