Bouwinvest koopt 60 duurzame eengezinswoningen in Rotterdam

Bouwinvest koopt 60 duurzame eengezinswoningen in Rotterdam

Het Bouwinvest Residential Fund heeft 60 eengezinswoningen gekocht in project Reijsendaal Noord in de wijk Park16Hoven in Rotterdam. Cedrus Vastgoed B.V. heeft het project ontwikkeld en verkoopt de grond, RIZ Bouw uit IJsselstein zal de woningen realiseren. De woningen worden met een EPC score van 0,2 bovengemiddeld duurzaam opgeleverd. Met de investering wil Bouwinvest gezinnen een plek geven in de stad.

Gezinnen in de stad

In de Randstad is een grote behoefte aan eengezinswoningen, met name bij gezinnen. De woningen in project Reijsendaal Noord voorzien in deze behoefte, met een gemiddeld woonoppervlak van 117 vierkante meter en grote tuinen. Daarnaast is de woonwijk ruim opgezet met veel groen.

“Bouwinvest investeert in inclusieve steden, waarbij er ruimte is voor alle doelgroepen. Gezinnen die in Rotterdam willen blijven wonen, hebben niet vanzelfsprekend de mogelijkheid om door te stromen naar een eengezinswoning. Met dit project zorgen we ervoor dat gezinnen een passende woning bij een volgende levensfase kunnen vinden,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments van Bouwinvest.

Duurzaam en gasloos

De woningen worden bovengemiddeld duurzaam opgevelerd met een EPC-score van 0,2 en voorzien van individuele warmtepompen en zonnepanelen. Ook zijn de woningen aardgasloos en beschikken ze over een GPR score van gemiddeld 8,0. Hiermee sluiten de woningen aan bij de Paris Proof doelstellingen die het Bouwinvest Residential Fund heeft.

“Met dit project ontwikkelt Cedrus haar tweede project in Park16Hoven. Wederom kwalitatief hoogwaardig met onderscheidende architectuur en een breed scala aan woningtypen. Door te werken met meerdere architecten, verschillende signaturen en dakvormen is het resultaat een gevarieerd en levendig straatbeeld. Cedrus is trots met het project Reijsendaal Noord een positieve bijdrage te mogen leveren aan de woningbouwopgave in de gemeente Rotterdam, en dankt de gemeente Rotterdam en partijen voor deze kans,” zegt Robert Hellings van Cedrus Vastgoed BV.

“Dit project is ons bedrijf op het lijf geschreven, riz bouw heeft uitgebreide ervaring met (seriematige) woningbouwprojecten. Het is een leuk detail dat we in het jaar dat ons bedrijf 60 jaar bestaat aanvangen met de bouw van deze 60 woningen op Reijsendaal Noord. Het project kent een uitgebreid palet aan detailleringen en materialen, dat maakt het extra leuk om het te mogen bouwen. Wij hebben er dan ook erg veel zin in om de vooraf bedachte kwaliteit in de praktijk te brengen,” aldus Adriaan Kool van riz bouw bv

De bouw van de 60 woningen start nog in november dit jaar en de oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023. De verhuur start medio 2022.

4.1/5 - (11 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl