Bouw 53 duurzame woningen Kop van Waal in Tiel officieel van start

Bouw 53 duurzame woningen Kop van Waal in Tiel officieel van start

BAM Wonen heeft samen met Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, het officiële startsein gegeven voor de bouw van 53 koopwoningen in Kop van Waal in Tiel. De start bouw van deze eerste fase is samen met de toekomstige bewoners en andere betrokkenen op 13 februari jl. feestelijk gevierd. Kop van Waal bestaat uit diverse types eengezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen. Van de eerste fase zijn bijna alle woningen verkocht.

Duurzaam woningaanbod

Naast de ruime opzet, de variatie en het eigentijdse ontwerp van Mulleners+Mulleners architecten, staat voor de woningen duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor het comfort van de woningen. Alle woningen worden gasloos gebouwd en voor de verwarming wordt gebruikgemaakt van luchtwaterwarmtepompen en vloerverwarming.

Landschappelijk karakter

De natuur is de drager van het plan. Rondom Kop van Waal komen grote wadi’s die het plan letterlijk inbedden in het landschappelijke karakter van de Echteldsedijk en natuurgebied Vijverberg. Centraal in Kop van Waal ligt een groen park met een kreek die het regenwater afvoert naar de omringende wadi’s. Voor een optimale parkbeleving liggen de woningen met de voordeur, soms in de vorm van veranda’s, direct aan deze groen-blauwe slinger. Kop van Waal is natuurlijk wonen in een prachtig park met de historische stadskern van Tiel op loopafstand. ‘Bij de inrichting van het park investeren we bewust in biodiversiteit in de openbare ruimte. Ik hoop dat de bewoners hier ook bij hun tuininrichting op aansluiten’, aldus Henri van Dam, directeur bij Synchroon.

De woningen van fase 1 worden naar verwachting derde kwartaal 2020 opgeleverd. In de volgende fase wordt het aanbod verder uitgebreid met twee extra woningtypes. Naast een vrijstaande woning op een riant kavel worden drie blokken met interessante rijwoningen toegevoegd. Deze woningen hebben een tuin op het zuiden en vallen met een aantrekkelijke verkoopprijs in het middensegement waardoor meer mensen de kans krijgen om in Kop van Waal te kunnen wonen.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl