Bouw Heycopterrein in stadswijk Parkhaven gestart in Utrecht Centrum

Bouw Heycopterrein in stadswijk Parkhaven gestart in Utrecht Centrum

Met het onherroepelijk worden van het Bestemmingsplan en de Omgevingsvergunning is de weg vrij voor de realisatie van 416 huurappartementen op het Heycop terrein in de wijk Parkhaven in Utrecht. Dit luidt voor de gemeente de finale afronding in van de herontwikkeling van de nieuwe stadswijk Parkhaven aan de westkant van de Utrechtse binnenstad. Plegt-Vos ontwikkelde hier een integraal plan dat voorziet in de realisatie van moderne en duurzame woongebouwen in een groene en plezierige leefomgeving op het Heycop terrein.

CBRE Global Investors is eindbelegger van 333 vrije sector huurwoningen van de in totaal 416 huurwoningen die door Plegt-Vos worden gerealiseerd op het Heycop terrein. De woningen worden onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund, het niet-beursgenoteerde woningvastgoedfonds van de vastgoed vermogensbeheerder. Woningcorporatie Mitros is afnemer van de 83 sociale huurappartementen op het terrein.

416 huurappartementen, 13 gebouwen, 2 parkeergarages

Heycop is het voormalige terrein van soepfabriek Intertaste en maakt deel uit van een omvangrijk stedenbouwkundig plan waarvoor de uitgangspunten al in 1999 zijn opgesteld door gemeente Utrecht. Plegt-Vos is samen met vastgoed vermogensbeheerder CBRE Global Investors erin geslaagd om tot goede afspraken te komen met de voormalige eigenaar van de fabriek en de gemeente over de omliggende percelen waardoor de afronding van het laatste deel van de herontwikkeling in Parkhaven kan worden gerealiseerd. Plegt-Vos heeft hiervoor een modern en duurzaam plan ontwikkeld voor in totaal 416 sociale- en vrije sector huurappartementen verspreid over 13 gebouwen inclusief 2 parkeergarages met in totaal 412 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers. Bij de ontwikkeling is ook veel aandacht besteed aan een groene leefomgeving.

Paul Oremus, Country Manager Netherlands en Fund Manager van het Dutch Residential Fund van CBRE Global Investors: “We zijn verheugd dat wij, samen met Plegt-Vos en de gemeente Utrecht de herontwikkeling vlot hebben kunnen trekken met de aankoop van de voormalige soepfabriek en de omliggende percelen. Dit betekent dat we deze mooie en vooral duurzame wijk nu echt af kunnen maken. We investeren, namens onze beleggers, voor de lange termijn en hebben daarom een groot belang én grote betrokkenheid bij duurzame woonomgevingen die toekomstbestendig zijn en inspelen op de woonbehoeften van verschillende doelgroepen.”

Kitty Gort, Manager Integrale Projecten bij Plegt-Vos: Als aanbieder van integrale huisvestingsoplossingen, met ontwikkeling, realisatie en gebiedsinrichting in eigen huis, vinden wij het geweldig om een uitdagend project zoals dit, integraal te ontwikkelen en te realiseren. Vanaf het eerste initiatief was er een intensieve en prettige samenwerking met CBRE Global Investors waarin al snel bleek dat we complementair zijn aan elkaar. Dit heeft geresulteerd in een doordacht en duurzaam plan met oog voor de toekomstige bewoners, de buurt en slim groen. Wij hopen dat de toekomstige bewoners met enorm veel plezier gaan wonen, werken en leven in deze mooie en groene wijk.”

De wijk en de woningen

De 333 appartementen van CBRE Global Investors zijn gericht op diverse doelgroepen variërend van eenpersoonshuishoudens en koppels tot en met gezinnen. De in totaal 416 woningen worden gebouwd op een terrein van bijna 27.000 m2. De woningen worden gerealiseerd in verschillende woonblokken, van urban villa’s tot alzijdige woonblokken.

Heycop gaat bijdragen aan een gezonde en duurzame ontwikkeling in het centrum van Utrecht met onder andere volledig gasloze woningen en veel groen rondom de woningen. De nieuwe brede groene laan in het verlengde van het Heycopplein wordt autovrij en zal met behulp van buurtparticipatie worden ingericht met veel aandacht voor sport en spel.

De totale bouwperiode voor het plan zal naar verwachting ongeveer 3 jaar beslaan waarin de woongebouwen gefaseerd opgeleverd zullen worden.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl