Op de hoogte van nieuwe projecten in Rijswijk? Klik hier!

CPO project Geworteld wonen

samenvatting
omgeving
hypotheek
nieuwbouw Rijswijk, project CPO project Geworteld wonen

Algemene informatie

naam project CPO project Geworteld wonen
aantal koopwoningen 54
type woningen appartement
rijwoning
type buitenruimte tuin
status in verkoop
koopprijs € 200.000 - € 360.000
oppervlakte 100 - 145 m²

Betrokken partijen

gemeente Rijswijk

Belangrijke data

start bouw november 2015
start verkoop maart 2014

Wonen en tuinieren op Buitenplaats Sion
Het klinkt als een droom. In de overvolle Randstad op een landgoed wonen met een hectare grond, waar je zelf je eigen voedsel produceert. Niet als baron of jonkvrouw, maar met vijftig gewone huishoudens. Dat is Geworteld Wonen. Op de plek van de voormalige buitenplaats Sion, in RijswijkBuiten tussen Delft en Rijswijk, realiseren Inbo en Beyond Now deze droom. De bouw van de nieuwe buitenplaats start in 2014.

Groen, gezond, duurzaam en leuk
Geworteld Wonen is wonen op een landgoed in de Randstad waar je zelf je eigen eten verbouwt. Groen, gezond, ondernemend, duurzaam en leuk! De eerste groep bewoners heeft deze droom inmiddels uitgewerkt tot een concreet plan. Op de plek van de voormalige buitenplaats Sion in RijswijkBuiten komen straks ongeveer 50 verschillende woningen, een gemeenschappelijke schuur om te werken of te hobbyen en vooral heel veel (moes)tuin. De eerste fase bestaat uit 7 hofwoningen en 10 boerderijwoningen. Prijzen variëren tussen circa € 200.000 en € 360.000. Daarnaast is er een viertal groepswoningen in het huursegment in ontwikkeling. In alle typen is nog een enkele woning beschikbaar. Rond de zomer starten we met het (ver)bouwen.

Geworteld Wonen wordt in de sfeer van collectief particulier opdrachtgeverschap ontwikkeld. Dat betekent dat bewoners zelf bepalen hoe de woningen eruit moeten zien, welke duurzaamheidsmaatregelen van belang zijn, wat er gebeurt in de openbare ruimte en hoe deze bijvoorbeeld wordt beheerd. Helemaal wonen zoals je zelf wilt dus. Deel je de passie voor tuinieren en stadslandbouw, duurzaamheid en ecologie? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Je bent van harte welkom bij een van de volgende informatie-en workshopavonden.

Voor meer informatie, ga naar www.geworteldwonen.nl, www.facebook.com/geworteldwonen of neem contact op via info@geworteldwonen.nl / 06 50685175 (Alex Sievers). Voor meer informatie over RijswijkBuiten, zie www.rijswijkbuiten.nl of kom langs in het Informatiecentrum (zie website voor openingstijden.


foutje ontdekt?