Rabobank start met nieuwe Huisscan voor verduurzamen woningen

Rabobank start met nieuwe Huisscan voor verduurzamen woningen

Klanten van Rabobank kunnen vanaf deze maand aan de slag met de nieuwe HuisScan. Via een aantal eenvoudige stappen krijgen klanten én niet-klanten van Rabobank persoonlijk een online duurzaamheidsadvies en passende offertes voor aanpassingen aan hun woning. Met deze lancering zet Rabobank een belangrijke vervolgstap in haar ambities om energietransitie aan te jagen.

“Gebruikers van de scan krijgen op basis van objectieve gegevens, eigen wensen, persoonlijke informatie én budget een volledig online duurzaamheidsadvies”, vertelt Huib de Mulder, directeur Wonen bij Rabobank. “Deze gegevens worden verwerkt in een 3D model van de woning. Zo zien bezoekers direct het effect van de maatregelen op hun woning. Op basis van het persoonlijke advies kunnen zij voor de verschillende maatregelen direct een offerte opvragen bij HomeQGo. Zo bieden we snel eenvoudige en concrete, gedegen advisering via één ervaren partij, waar je als huizenbezitter meteen mee aan de slag kunt.”

De nieuwe HuisScan is een daarmee grote stap in het gemak waarin klanten hun woning kunnen verduurzamen. De scan wordt aangeboden wordt door Rabo-dochter HomeQGo, in navolging van het eerder aangekondigde nieuws over de samenwerking met HomeQGo/The Sustainables. De HuisScan is de eerste tool van The Sustainbles die Rabobank inzet om de energietransitie makkelijker te maken voor haar 1 miljoen hypotheekklanten en de Nederlandse huizenbezitters.

Verduurzamingsadvies voor iedereen

De scan is gratis en beschikbaar via de website en app van Rabobank. Zo kunnen ook niet-Rabobankklanten gebruikmaken van de dienst. Tevens werken Rabobankadviseurs in dezelfde tool als huizenbezitters, waarbij het mogelijk is om direct de hoogte van de energiebesparende voorzieningen en het Rabo Groendepot -een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen- vast te stellen. Zo kunnen adviseurs in ieder hypotheekgesprek een online duurzaamheidsadvies meegeven. Ook kunnen gebruikers een budget invullen waarmee rekening wordt gehouden in het advies.

Verder ontwikkelen

De komende maanden optimaliseert Rabobank de HuisScan verder. Zo werken we aan de toevoeging van een online module voor losse producten zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook wordt er nagedacht over de ontwikkeling van een lokaal aanbod (per regio) van producten via HomeQGo.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl