Vanaf vandaag bankgaranties via HDN

Vanaf vandaag bankgaranties via HDN

Vanaf vandaag is het mogelijk via HDN bankgaranties aan te vragen bij Nationale Waarborg. In samenwerking met Accelerate is het bericht ontwikkeld en dit betekent dat gebruikers direct vanuit Accelerate een bankgarantie kunnen aanvragen en de benodigde stukken kunnen aanleveren. Geeft Nationale Waarborg akkoord, dan wordt de gestelde bankgarantie ook weer via HDN teruggestuurd. Dit betekent meer snelheid en gemak voor klanten en adviseurs.

Geautomatiseerd proces

Bijna alle kopers van particulier onroerend goed in Nederland hebben een bankgarantie nodig voor de waarborgsom van 10% van de waarde van de woning, die zij verschuldigd zijn op het moment dat zij de woning niet afnemen na het verlopen van de ontbindende voorwaarden. Deze verplichting gaan de kopers aan bij ondertekening van de koopovereenkomst. Het is mogelijk de garantie bij een onafhankelijke partij aan te vragen, zoals Nationale Waarborg. Waar de adviseur eerst via mail, telefoon of de portal van Nationale Waarborg contact legde, kan hij vanaf nu direct vanuit het Accelerate softwarepakket de aanvraag geautomatiseerd via HDN indienen. Als er eventueel stukken moeten worden aangeleverd, zoals een koopcontract, dan kan de adviseur dit ook vanuit zijn software doen. Wanneer Nationale Waarborg akkoord heeft gegeven en de bankgarantie is gesteld, wordt dit als document teruggestuurd via HDN naar de adviseur. Dit kan vervolgens ook als bewijsstuk worden ingediend bij de bank.

Meer snelheid en eind aan dubbel werk

Het vanuit het crm- en/of adviespakket aanvragen en afgeven van de bankgarantie zorgt voor meer snelheid en gemak. De gegevens van de klant, de aan te kopen woning en de gewenste hypotheekconstructie zijn al beschikbaar in het softwarepakket voor het aanvragen van de hypotheek. Door deze gegevens te gebruiken, hoeven er geen dubbele handelingen meer plaats te vinden en is de kans op het maken van fouten ook kleiner. Kopers weten door het via HDN geautomatiseerd aanvragen van de bankgarantie bij Nationale Waarborg sneller waar ze aan toe zijn. Dat is fijn aangezien kopers vaak onder druk staan om snel aan de vereiste voorwaarden te voldoen. Accelerate is het eerste crmpakket die het geautomatiseerd aanvragen van de bankgarantie mogelijk heeft gemaakt. Binnenkort volgen meer crm- en adviespakketten.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl