bunq eerste neobank in de EU die hypotheken gaat verstrekken

bunq eerste neobank in de EU die hypotheken gaat verstrekken

In navolging van diens aankondiging in december 2021, waarbij bunq aangaf zich op de hypotheekmarkt te gaan begeven, introduceert de bank vandaag Easy Mortgages. Dankzij een samenwerking met Tulp Group kunnen Nederlandse consumenten nu binnen 24 uur een hypotheekaanbod krijgen.

Het kopen van een huis is tegenwoordig met name voor jongeren een grote uitdaging. Vijf maanden geleden kondigde CEO en oprichter Ali Niknam aan dat bunq als eerste Europese digitale bank hypotheken zou gaan aanbieden: vanaf 17 mei 2022 kunnen mensen in Nederland met bunq Easy Mortgages een hypotheek aanvragen. Het betreft moderne hypotheken waarmee bestaande en toekomstige klanten van bunq een eigen woning in Nederland kunnen financieren.

Focus op jonge mensen en snelheid van hypotheekaanvraag

Met bunq Easy Mortgages richt de bank zich op jonge mensen die voor het eerst de huizenmarkt betreden. Om hen bij de aanschaf van hun eerste huis vlotte en eenvoudige ondersteuning te bieden, is de belofte van bunq dat ze een binnen 24 uur een hypotheekaanbod goedgekeurd kunnen krijgen. Met aantrekkelijke rente en door te voldoen aan de voorwaarden voor NHG, legt bunq huisbezit binnen handbereik van starters. De hypotheken zelf zijn ontworpen om milieubewuste consumenten te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning, bijvoorbeeld door het isoleren van de woning en het installeren van zonnepanelen te bevorderen met leningen tot wel 106% de waarde van het huis zelf. Hoewel bunq Easy Mortgages duidelijk een jong publiek aanspreekt, komt het evengoed tegemoet aan de behoeften van hedendaagse senioren door hen de mogelijkheid te geven hun bestaande hypotheek met bunq te herfinancieren en zo betere voorwaarden aan te wenden.

bunq Easy Mortgages is onder beheer bij Tulp Group, een vertrouwde Nederlandse kredietverstrekker. Behalve bunq Easy Mortgages beheert Tulp Group ook hypotheekmerken zoals De Nederlandse, Groene Hart Hypotheken en Tulp Hypotheken. Met vijf securitisaties in de markt en een zesde op komst is Tulp een actieve speler op de internationale financiële markten.

Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq, zegt: “Ik ben erg enthousiast dat mensen in Nederland dankzij bunq Easy Mortgages nu binnen 24 uur een hypotheek goedgekeurd kunnen krijgen!”

Paul Wessels, CCO en mede-eigenaar van Tulp Group: “Bijdragen aan de portfolio van de meest geavanceerde digitale bank van Europa is voor ons platform een uitgelezen kans. Het feit dat we dit gigantische project in slechts vijf maanden hebben kunnen voltooien, bewijst dat we tegemoet kunnen komen aan de eisen die Fintech stelt!”

Over bunq

bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), nadat hij de eerste Europese bankvergunning in meer dan 35 jaar had bemachtigd. Hij wilde de traditionele banksector radicaal veranderen en was tot 2021 de enige investeerder in bunq. Hij financierde het bedrijf met €98,7 miljoen eigen geld. Dit gaf bunq de vrijheid en onafhankelijkheid om een bank te bouwen, volledig op basis van de wensen en behoeften van zijn gebruikers. In april 2021 overschreden de deposito’s voor het eerst de grens van 1 miljard euro, nadat ze in 2019 en vervolgens opnieuw in 2020 waren verdubbeld.

In juli 2021 kondigde bunq de grootste serie A-ronde aan die ooit door een Europese fintech-onderneming is gerealiseerd. bunq haalde 193 miljoen euro op in een deal met het Britse private-equitybedrijf Pollen Street Capital, waardoor bunq op ongeveer 1,6 miljard euro werd gewaardeerd. Tegelijkertijd rapporteerde bunq ook zijn eerste winstgevende maand ooit. De eerste investering van extern kapitaal zal bunq helpen om verder uit te breiden in Europa en om fusies en overnames blijvend onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf te maken. Als deel van de deal heeft bunq Capitalflow overgenomen, een in Dublin gevestigde onderneming die kredieten verstrekt aan kmo’s in een breed scala van sectoren in de Ierse economie.

Over Tulp

Group Tulp Group is een particulier Nederlands leenplatform, opgericht in 2015. Tulp levert diensten over het volledige spectrum van hypotheken en financieringen beheer. De brede ervaring van het team stelt partijen in staat hypotheekportefeuilles in Nederland op te bouwen en te beheren. Tulp is actief op de Nederlandse woninghypotheken markt en op de koop-naar-verhuurmarkt. Tulp was de eerste kredietverstrekker die een Groene hypotheek voor verhuur introduceerde onder het merk De Nederlandse. Met vijf securitisaties in de markt en een zesde op komst is Tulp een actieve speler op de internationale financiële markten.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl