AM verrijkt Stadshart Amstelveen met 310 gezonde woningen

AM verrijkt Stadshart Amstelveen met 310 gezonde woningen

Gebiedsontwikkelaar AM ontwikkelt aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan in het bruisende Stadshart van Amstelveen een gezond wooncomplex met circa 310 huur- en koopappartementen. Hiervan valt 65% binnen het middeldure huur- en koopsegment. In totaal komen er 175 huurappartementen en 135 koopappartementen. Het woongebouw met de naam Hollandse Meesters voldoet aan hoge eisen ten aanzien van gezondheid. Op deze manier voorziet Hollandse Meesters voor vele Amstelveners in een behoefte om op een aangename plek gezond te wonen.

Gezond wonen midden in Amstelveen

Het wooncomplex krijgt de naam ‘Hollandse Meesters’, dat refereert aan de schilders uit de gouden eeuw en de naastgelegen schildersbuurt en de Mr. G. Groen van Prinstererlaan. De belofte van ‘Meesterlijk groen wonen’ legt de link naar de groene binnentuin en daken en het duurzame energieconcept. Hollandse Meesters is ontworpen met maximale lichtinval, maar er is ook aandacht voor luchtkwaliteit, het stimuleren van beweging van de bewoners en leefklimaat. Zo is er een grote gezamenlijke binnentuin met een rijke groenvoorziening waarin ontspanning en ontmoeting worden gefaciliteerd.

Daarnaast stimuleert biodiversiteit de natuur en zorgt waterbuffering op de daken voor het langzaam afvoeren van water tijdens en na toekomstige hoosbuien. Bovendien voorkomt dit opwarming van het gebouw.

Ook zal deelmobiliteit onderdeel zijn van Hollandse Meesters, waarmee toekomstige bewoners kunnen kiezen uit e-bikes, scooters en auto’s (EV’s). Hollandse Meesters krijgt een warmte-koudeopslag (WKO), zonnepanelen en een energiezuinig concept.

Divers aanbod met woonservices

Hollandse Meesters ligt midden in Amstelveen vlakbij het stadshart nabij alle voorzieningen en openbaar vervoer. Het gebouw wordt flexibel ontworpen zodat de ruimtes in de toekomst in omvang kunnen wisselen naar gelang de veranderende woonbehoeftes. Er worden tweekamer appartementen van circa 40 m2 beoogd, driekamer appartementen van 65 m2 tot 75 m2 of vierkamer appartementen van 85 m2 tot 120 m2 of Friends-appartementen waarbij twee of meer vrienden woningruimte van 65 m2 met elkaar delen. In het gebouw komen veel gemeenschappelijke extra voorzieningen die de eigen woonomgeving uitbreiden met een werkruimte, wasruimte, fietsenstalling of externe berging en er is een mooie buitenruimte, privé en of in de gezamenlijke binnentuin.

Door middel van een enquête onder geïnteresseerden is het woonprogramma en ondersteunende services van het gebouw samengesteld.

Hollandse Meesters is naar een ontwerp van Rijnboutt architecten. De bouw is in handen van BAM Wonen.

AM en Healthy urban living and working

Met Hollandse Meesters heeft AM invulling gegeven aan het thema ‘Healhy urban living and working’ met de nadruk op living. Voor Hollandse Meesters komt dit tot uitdrukking in het ontwerp waarbij er zoveel mogelijk rekening is gehouden met het lichtinval, de luchtkwaliteit, het stimuleren van beweging, de ruime buitenruimte en het groen.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl