Aberdeen Standard Investments belegt namens haar Duitse klant READI voor het eerst in Nederlandse woningen

Aberdeen Standard Investments belegt namens haar Duitse klant READI voor het eerst in Nederlandse woningen

Aberdeen Standard Investments en projectontwikkelaar VORM hebben op 18 november jongstleden een overeenkomst getekend voor de financiering en bouw van woonblok 14 en 15 in het nieuwe stadsontwikkelingsproject Oostenburg te Amsterdam. Aberdeen Standard Investments koopt, met dank aan diens adviseur BNP Paribas, de woningen in opdracht van het Duitse READI fonds.

Internationale samenwerking

Gelijktijdig symboliseert de aankoop ook een eerste samenwerking tussen Aberdeen Standard Investments en VORM. Sander van der Wolf, Teamleider Oostenburg bij VORM is dan ook enthousiast: ‘Wij kunnen Oostenburg niet bouwen zonder coalities te vormen met nieuwe partners. We zijn zeer verheugd met deze nieuwe internationale samenwerking met Aberdeen Standard Investments. Mogelijk is Oostenburg het begin van een grotere samenwerking tussen VORM en Aberdeen. Laten we eerst maar eens een fantastisch gebouw en gebied met elkaar opleveren!’

56 huurwoningen in Amsterdam

Dominique Schillings, senior portefeuillemanager bij Aberdeen Standard Investments: “Het is de eerste keer dat Aberdeen Standard Investments belegt in Nederlandse woningen. Het gaat in Oostenburg om 56 vrije sector appartementen die niet alleen voldoen aan moderne woonwensen maar vanzelfsprekend ook aan hele strenge duurzaamheidseisen en energiezuinigheid.”

Oostenburg geldt als toplocatie in Amsterdam en heeft een rijke geschiedenis. Het voormalige industriële werkterrein in het centrum van de stad waar ooit grote machines en scheepsmotoren werden gebouwd, maakt plaats voor een stoere en bruisende wijk. Blok 14 en 15 behoren tot het sluitstuk van het grootschalige project waarvan de bouw in het eerste kwartaal van 2021 van start moet gaan.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl