AM start verkoop 59 duurzame en luxe appartementen in Riverfront Residences in het Amstelkwartier Amsterdam

AM start verkoop 59 duurzame en luxe appartementen in Riverfront Residences in het Amstelkwartier Amsterdam

Gebiedsontwikkelaar AM start vandaag met de verkoop van de woningen in het nieuwbouwproject Riverfront Residences in het Amstelkwartier in Amsterdam. Het aanbod betreft in totaal 59 luxe appartementen waaronder veertien dubbele benedenwoningen, 42 appartementen en drie exclusieve penthouses. Het plan ligt aan de Amstel en bijna alle woningen hebben straks uitzicht op de Amstel en het nieuwe Park Somerlust.

Riverfront Residences

Riverfront Residences ligt schuin tegenover het eerder door AM gerealiseerde plan Somerparc en in de bocht van de Amstel. Het voormalige bedrijvengebied Overamstel is volop in ontwikkeling en wordt van werkgebied getransformeerd naar een bijzonder woongebied. Er zijn nu ruim 1500 woningen gerealiseerd en er is al veel levendigheid met verschillende horecagelegenheden, een stadshaven en diverse voorzieningen. Bestaande gebouwen, zoals de monumenten van de oude Zuidergasfabriek, zijn integraal onderdeel van de gebiedsontwikkeling. De oude watertoren vormde het uitgangspunt voor het klassieke en toch eigentijdse, robuuste ontwerp van Office Winhov voor de vier gebouwen van Riverfront.

De woonoppervlaktes van de appartementen variëren van circa 53 m2 voor een tweekamerappartement tot ruim 195 m2 voor een appartement. Op de begane grond van bevinden zich de veertien dubbele benedenhuizen variërend in grootte van 128 m2 tot 223 m2. Door de ligging op de half verdiepte garage hebben zij alle een verhoogd terras en beschikken de meeste woningen ook over een voor- en ruime achtertuin. Op de toplaag bevinden zich de drie penthouses, variërend in grootte van ruim 185 m2 tot maar liefst 260 m2. Ieder penthouse beschikt over twee eigen zonnige dakterrassen, vanwaar kopers een weids uitzicht hebben over de Amstel, het nieuw aan te leggen Park Somerlust en richting het centrum. De bouw is in handen van Vink Bouw.

Veel aandacht voor duurzaamheid

Riverfront Residences wordt een duurzaam wooncomplex, dat wordt voorzien van een warmtekoudeopslag (WKO-installatie) in combinatie met individuele warmtepompen per woning. Op het dak en op een groot gedeelte van de achtergevel komen zonnepanelen. Daarnaast beschikken alle woningen over een e-shower (een douchecomputer die is aangesloten op het internet met een erg zuinig verbruik van water en energie). De combinatie van dit alles levert straks een laag energieprestatie coëfficiënt van -0,4 op. Op het dak van het gebouw, in de achtertuinen en op de terrassen van de dubbele benedenhuizen, wordt een extra buffercapaciteit voor regenwater gemaakt. Overtollig regenwater wordt hierin opgevangen en gebruikt voor irrigatie van de beplanting. Het warme water dat huishoudelijk is gebruikt, wordt opnieuw als een milieubewuste warmtebron hergebruikt in de vorm van warmteterugwinning.

Bewoners genieten straks van een comfortabele en bijzonder duurzame en toekomstbestendige woning en wonen daarnaast op een toplocatie in Amsterdam. AM geeft met het plan invulling aan twee van haar kernthema’s: Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig wonen.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl