AM geeft startsein realisatie voor nieuwe fase Drie Hoefijzers in Breda

AM geeft startsein realisatie voor nieuwe fase Drie Hoefijzers in Breda

Gebiedsontwikkelaar AM geeft maandag 21 oktober het startsein voor de bouw van 55 woningen in het noordelijk gelegen deel van de gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers. De feestelijke handeling vindt plaats op de bouwlocatie aan de Stationslaan in het bijzijn van wethouder Paul de Beer, de trotse kopers en de overige betrokken partijen. Alle 55 woningen zijn verkocht.

Drie Hoefijzers fase 2

Drie Hoefijzers wordt gerealiseerd op het voormalig brouwerijterrein aan de rand van het centrum van Breda. Eerder al werd het zuidelijk terrein rondom enkele karakteristieke monumenten getransformeerd tot een bruisend woon-, werk- en verblijfsgebied. Met de realisatie van de volgende fase aan de Stationslaan krijgt ViaBreda er een nieuwe levendige buurt bij die de brug slaat naar de binnenstad.

Het noordelijke deel van Drie Hoefijzers (fase 2) bestaat in totaal uit ongeveer 270 woningen en appartementen. In de richting van het station is de sfeer meer stedelijk met hoogbouw. Richting het oosten sluiten de woningen van drie lagen met tuin aan op de bestaande bebouwing. De herenhuizen en stadswoningen aan de Stationslaan hebben een statig karakter, terwijl de stadswoningen grenzend aan het spoorlandschap een meer informele uitstraling hebben. Daartussen liggen intieme woonhofjes met sfeervolle witte woningen. De eerste 55 woningen met een prijs van € 345.000 tot en met € 535.000 v.o.n. worden gebouwd door Bouwbedrijf Van Grunsven. De oplevering start naar verwachting in het derde kwartaal 2020.

Voor het ontwerp van de herenhuizen en stadswoningen is een samenwerking met zes architecten aangegaan: Brink architectuur en stedenbouw uit Rotterdam, DiederenDirrix Architectuur & Stedenbouw uit Rotterdam, Hans van der Heijden uit Amsterdam, Mulleners & Mulleners uit Haarlem en Grosfeld Bekkers van der Velde en Havermans Hielkema, beide uit Breda. Door de diversiteit in breedte, gevels, kleuren en rijke accenten is onder supervisie Bert Dirrix een zeer gevarieerd maar harmonieus beeld ontstaan.

De volgende fase met 54 woningen is op dit moment in verkoop. Het aanbod is zeer gevarieerd met tweelaagse beneden- en bovenwoningen, maar ook met woningen met drie- of zelfs vier woonlagen. De prijzen variëren van € 327.000 tot € 519.000 v.o.n. Naar verwachting start Bouwbedrijf Van Grunsven de bouw hiervan in het eerste kwartaal volgend jaar. Mogelijk start dan tegelijk ook de bouw van appartementengebouw Hendric met 124 huur- en koopappartementen.

Stad- en gebiedmaker

Met deze ontwikkeling geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s: Stad- en gebiedmaker. Drie Hoefijzers wordt een aangename plek waar wonen, werken en verblijven elkaar versterken. Met het aanbod van appartementen en woningen voor een breed publiek wordt tegemoet gekomen aan de grote vraag naar wonen in de stad.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl