Intentieovereenkomst 5TRACKS Breda getekend

Intentieovereenkomst 5TRACKS Breda getekend

Vandaag hebben de gemeente Breda en Consortium 5TRACKS hun handtekening gezet onder de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van een hoogstedelijke functiemix van circa 40.000 m² in Breda. De officiële ondertekening 5 Tracks Breda werd gedaan door de heren Alfred Arbouw (wethouder), Ton Vaags (J.P. van Eesteren) en Bart van Breukelen (SYNCHROON). Dit feestelijke moment vond plaats in de stand van SYNCHROON op de Provada.

Consortium 5TRACKS is een ontwikkelcombinatie bestaande uit TBI-bedrijven SYNCHROON, J.P. van Eesteren en ERA Contour. 5TRACKS is een plek waar je kunt werken en wonen, anderen ontmoeten en ontspannen, in de directe nabijheid van het internationale treinstation en de gezellige binnenstad: met 5TRACKS kiest Breda voor een eigenzinnige en eigentijdse invulling van het Coulissen West gebied.

Over 5TRACKS Breda

Een gebied waarin je 24/7 kunt wonen, ondernemen, werken en recreëren – dat was het doel van de markttender die de gemeente Breda in juli 2015 uitschreef voor de ontwikkeling van de locatie Coulissen West in het Stationskwartier. Voor de vraaggerichte ontwikkeling met een hoogstedelijke functiemix van circa 40.000 m², de realisatie en exploitatie van het coulissenlandschap zocht de gemeente Breda een samenwerkingspartner met visie en vertrouwen in Breda én in deze locatie. Deze heeft zij gevonden in het 5TRACKS consortium, een ontwikkelcombinatie bestaande uit TBI-bedrijven SYNCHROON, J.P. van Eesteren en ERA Contour.

Unieke mix van functies

Het planconcept van 5TRACKS is gebaseerd op drie gebouwen tussen de Stationslaan en het coulissenlandschap. Ieder gebouw kent een eigen unieke mix van de vijf functies die 5TRACKS biedt: work, accommodation, park, eat & meet en facilities. Het planconcept bestaat uit een vernieuwend woon-, werk- en verblijfsgebied, met short- en longstay wonen (circa 150 appartementen), een internationaal hotel en horeca. Het past naadloos in de stevige duurzaamheidsambitie voor zowel het gebied en de gebouwen, als voor de gebruikers en de gasten. In alle opzichten doet het meer dan recht aan het hoogstedelijk ambitieniveau dat de gemeente voor Coulissen West heeft geformuleerd.

Binnen het plan is 15.000 m² gereserveerd voor kantoren, waarmee 5TRACKS het economisch profiel van Breda wil versterken. De ligging aan het station maakt de locatie aantrekkelijk voor (internationale) bedrijven en organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en daarmee een streepje voor hebben in de hunt for talent.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl