Start verkoop 38 woningen Noordoever in Den Haag

Start verkoop 38 woningen Noordoever in Den Haag

VOF Noordweg Den Haag (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Bouwfonds Property Development en Weboma) is gestart met de verkoop 26 twee-onder-een-kapwoningen en twaalf beneden- en bovenwoningen in het plan Noordoever in Den Haag. Voor het project zijn ruim 900 belangstellenden. Met de beneden- en bovenwoningen wordt voorzien in de grote behoefte aan betaalbare woningen. Noordoever is het laatste deel van de populaire wijk Wateringse Veld.

Noordoever

In Noordoever worden op een schiereiland 38 koopwoningen, waaronder 26 twee-onder-een-kapwoningen en 12 beneden- en bovenwoningen gerealiseerd. Er is grote interesse voor de woningen. Na het startsein van de verkoop waren binnen 2,5 uur tijd al 75 inschrijvingen binnen. Vooral voor de beneden- en bovenwoningen is het animo groot. Dit past bij de grote behoefte aan betaalbare woonruimte in Den Haag. Acht van de twaalf woningen worden aangeboden met een maximum verkoopprijs van € 194.000 v.o.n. Hiervoor geldt een zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding. De prijzen van de overige huizen in Noordoever variëren vanaf € 275.000 tot en met € 659.850 v.o.n.

De tuinen aan de zuidzijde van het plan grenzen aan een groene zone. De zone maakt deel uit van het ecologisch lint dat door Wateringse Veld loopt. Aanwonenden kunnen hier maximaal van profiteren door middel van ‘geregisseerd gebruik’. In het verlengde van de privétuin komen in de groene zone stapstenen en een vlonder. Aanpassingen aan de groene zone zijn niet toegestaan. Op deze wijze blijft de natuurlijke invulling geborgd. Aan de voorzijde van de woningen is een autoluw woonerf. Toekomstige bewoners kunnen gebruikmaken van bestaande onderwijs-, sport- en winkelvoorzieningen in de nabije omgeving.

Bijdrage aan de biodiversiteit

Noordoever is dus een bijzondere schakel in het ecologische lint dat loopt van de Wateringse Binnentuinen tot aan het Erasmus Veld in Den Haag. De groene zone aan de zuidzijde van de buurt, draagt met een plas- en drasberm en de juiste beplanting bij aan het versterken van de biodiversiteit.

De woningen in Noordoever zijn ontworpen door PBV Architects uit Wassenaar. Weboma start naar verwachting in april 2021 met de bouw.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl