BAM Wonen start met oplevering 24 gasloze woningen Bergh & Boszicht in Hilversum

BAM Wonen start met oplevering 24 gasloze woningen Bergh & Boszicht in Hilversum

BAM Wonen is gestart met de oplevering van 24 energiezuinige en gasloze woningen in het project Bergh & Boszicht in Hilversum. Samen met de bewoners heeft het projectteam van BAM Wonen op feestelijke wijze stilgestaan bij de oplevering van de nieuwe woning.

Bergh & Boszicht fase twee bestaat uit 24 duurzame woningen, waarvan zes twee-onder-een-kapwoningen en achttien rijwoningen. De woningen zijn gebouwd in een sfeervolle en karakteristieke jaren dertig architectuurstijl, met duurzame en onderhoudsarme materialen. Het regenwater van daken wordt geïnfiltreerd in een schelpenpakket wat is aangebracht onder de woning. Zo ontstaat een duurzame waterhuishouding met gebruikmaking van de goede eigenschappen van natuurlijke materialen. BAM Wonen draagt met dit project bij aan de duurzaamheidseisen van de gemeente Hilversum.

In de opgeleverde woning is als pilot een energiemodule geplaatst. In deze module zijn alle woninginstallaties voor verwarming, ventilatie en energieopwekking geïntegreerd. Het voordeel is dat de gehele module wordt geprefabriceerd en kant en klaar wordt geïnstalleerd op de zolder, waarbij de installaties zijn weggewerkt en waarin de opstelruimte en aansluitpunten voor de wasmachine en droger zijn voorzien.

De twee-onder-een-kapwoningen liggen aan een groenstrook waarmee de wijk een natuurlijke uitstraling krijgt. De gehele wijk is omsloten door deze ingerichte groenstrook en grenst aan de Anthony Fokkerweg met veel speel- en sportmogelijkheden en de natuurgebieden Anna’s Hoeve en het Laarder Wasmeer.

Persoonlijk wonen

Kopers hebben voor de indeling en afwerking van hun woning gebruik gemaakt van de unieke mogelijkheden van het experience center Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maakten de kopers een klantreis en kregen ze een complete woonervaring. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.

Voor BAM Wonen is dit de tweede serie woningen die in Anna’s Hoeve vanuit eigen ontwikkeling zijn gerealiseerd. In 2019 zijn zestien twee-onder-een-kapwoningen uit de eerste fase van Bergh en Boszicht opgeleverd aan de bewoners. Binnenkort start BAM Wonen wederom in Anna’s Hoeve met de realisatie van 65 sociale huurwoningen in opdracht van Dudok Wonen.

Nieuwbouw hypotheek? Er is veel meer mogelijk dat u denkt.

5/5 - (3 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl