Overeenkomst Vlietpark Hoogvliet ondertekend

Overeenkomst Vlietpark Hoogvliet ondertekend

Tijdens de bouwvak zullen de eerste koopovereenkomsten getekend worden voor Vlietpark in Hoogvliet. Waal en ABB Ontwikkeling ondertekenden op 30 juli 2021 een samenwerkingovereenkomst voor de realisatie van deze 54 woningen die grotendeels in het betaalbare segment liggen.

In de wijk Stadshart in Hoogvliet hebben de gemeente Rotterdam en ABB Ontwikkeling plannen uitgewerkt om woningen te realiseren op de voormalige Unielocatie. Het ontwerpuitgangspunt daarbij was een kwalitatieve openbare groene ruimte die de buurt met elkaar verbindt. Gezamenlijk met Waal zijn de verkoopdocumenten opgesteld. Waal heeft de uitvoeringstekeningen en een 3D model opgesteld waarin de gekozen opties verwerkt worden.

Vlietpark bestaat uit 54 eengezinswoningen verdeeld over 2 vriendelijke hofjes. De bestaande bomen op de projectlocatie worden zoveel als mogelijk behouden, waardoor alle woningen straks omringd zijn door groen. Elke woning krijgt een eigen parkeerplaats. Zo kan iedereen hier makkelijk parkeren, veilig wandelen en spelen. Daarnaast wordt Vlietpark ontwikkeld volgens de laatste duurzaamheidseisen. Het project wordt aangesloten op stadsverwarming en de woningen zijn voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.

Van type Berk komen 6 grote, lichte hoekwoningen in Vlietpark met een woonoppervlak van circa 125 m². Van type Esdoorn worden 48 woningen gerealiseerd. De woningen variëren onderling van (zon)ligging en hebben een woonoppervlak van circa 110 m².

De bouw zal naar verwachting in december 2021 van start gaan.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl