Gemeente Ridderkerk en Timpaan, AMARE Vastgoed en Bouwbedrijf Wagemakers tekenen overeenkomst voor 133 nieuwbouwwoningen

Gemeente Ridderkerk en Timpaan, AMARE Vastgoed en Bouwbedrijf Wagemakers tekenen overeenkomst voor 133 nieuwbouwwoningen

Op 16 juli, hebben projectontwikkelaars Timpaan uit Hoofddorp, AMARE Vastgoed uit Ridderkerk, Bouwbedrijf Wagemakers uit Oss en de gemeente Ridderkerk de koopovereenkomst getekend voor het nieuwbouwplan Binnenrijk. Daarbij is ook het reclamebord onthuld op de projectlocatie, op de hoek van de Vlietlaan en Erasmuslaan te Ridderkerk.

Nieuwbouwplan Binnenrijk wordt een schitterende duurzame en groene wijk met hoogwaardige architectuur

Binnenrijk wordt een park, met daarin drie woongebouwen. Het project bestaat in totaal uit 133 koopwoningen: er is één gebouw met appartementen, één gebouw met eengezinswoningen en één gebouw met een mix van appartementen en eengezinswoningen. De verscheidenheid binnen de woningtypen is groot, zowel in oppervlakte als in type woning: van compacte appartementen van 50m² tot royale gezinshuizen met 160m² woonoppervlakte. De ligging van Binnenrijk is perfect: nabij het winkelcentrum Drievliet, de sporthal Drievliet en openbaar vervoer, welke gelijktijdig met de realisatie van Binnenrijk wordt omgevormd tot een HOV-lijn.

Groen en duurzaam

Door het park slingert een watergang die het bestaande water uit de omgeving verbindt. In het plan komt een waterpartij met daarin een speeleiland: een perfecte plek voor kinderen om in een natuurlijke omgeving te spelen. Doordat de entrees van de woongebouwen aan de buitenzijde zijn gesitueerd, ontstaat een levendige interactie met het aangrenzende park. De gebouwen vormen daardoor een geheel met het park, mede door het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen als baksteen en hout. Binnenrijk is ontworpen als uiterst duurzame wijk: alle gebouwen zijn energieneutraal en gasloos, er zijn bouwmaterialen en –methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact, materialen gaan lang mee en verouderen op een mooie manier.

Start verkoop fase 1 in oktober

De woningen gaan gefaseerd in verkoop. Als eerste komt het gebouw met een mix van 15 eengezinswoningen en 36 appartementen in oktober van dit jaar verkoop. De 15 eengezinswoningen in de eerste verkoopfase zijn tussen 135m² en 160m² groot, de 36 appartementen hebben een woonoppervlakte tussen circa 70m² en 160m².

De komende tijd worden de belanghebbenden verder geïnformeerd over de plannen. Via de website https://www.woneninbinnenrijk.nl kunnen geïnteresseerden en omwonenden zich aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rondom het plan.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl