AM en Dura Vermeer geven startsein bouw 22 woningen in Hefkwartier in Rotterdam

AM en Dura Vermeer geven startsein bouw 22 woningen in Hefkwartier in Rotterdam

In aanwezigheid van de wethouder Bas Kurvers van de gemeente Rotterdam en toekomstige bewoners, geeft VOF Entrepothaven op dinsdag 12 februari het startsein voor de bouw van 22 woningen in het Hefkwartier in Rotterdam. VOF Entrepothaven – een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Dura Vermeer – realiseert hier achttien eengezinswoningen en vier terraswoningen. Alle woningen zijn verkocht.

In het hart van Hefkwartier komen achttien ruime eengezinswoningen met tuin en een vier terraswoningen met een groot dakterras. De herenhuizen hebben standaard vier slaapkamers, een grote (vrij indeelbare) zolder en een tuin. De drielaagse terraswoningen beschikken over drie slaapkamers, een ruime inpandige berging. Er is veel aandacht voor uitstraling en detaillering, maar ook voor de openbare ruimte. Zo wordt er een speelplaats ingericht en zijn veel straten autovrij. De oppervlakken van de woningen variëren van 116 m² tot 135 m². De woningen zijn ontworpen door Inbo Architecten. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Zuid West. Meer informatie is te vinden op: www.hefkwartier.nl.

Hefkwartier

Het Hefkwartier wordt deel van een aantrekkelijke wijk waar jong en oud, alleenstaanden, starters, tweeverdieners en gezinnen samenkomen. De eerste fase wordt al bewoond en hierdoor is er volop levendigheid in de wijk. In het voorjaar van 2019 worden de 38 woningen van fase B opgeleverd en in februari van dit jaar start de bouw van fase C. De hierop volgende fase bestaat uit de verkoop van 39 appartementen aan de Nassaukade.

Stad- en gebiedmaker

Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt als koploper op het gebied van stad- en gebiedmaker. Hefkwartier wordt een aantrekkelijke plek nabij het centrum van Rotterdam, waar veel mensen zich thuis en welkom zullen voelen. De mix van koopstarters, (jonge) gezinnen en tweeverdieners, zal zorgen voor een prettige woonomgeving.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl