Feestelijk startschot bouw 38 duurzame sociale huurwoningen Het Boezemhuys in Rotterdam

Feestelijk startschot bouw 38 duurzame sociale huurwoningen Het Boezemhuys in Rotterdam

Wethouder Bas Kurvers heeft een feestelijk startschot gegeven voor de bouw van nieuwbouwproject het Boezemhuys. In opdracht van Havensteder realiseert BAM Wonen 6 eengezinswoningen en 32 appartementen in de Rotterdamse wijk Crooswijk. De duurzame, energiezuinige sociale huurwoningen die midden in de wijk komen te staan, worden naar verwachting in het najaar van 2022 opgeleverd.

Als feestelijk startschot voorzagen Bas Kurvers, wethouder Rotterdam, Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder en Wout van der Waal, adjunct directeur Zuidwest van BAM Wonen alle drie een prefab bouwelement van een handtekening en persoonlijke boodschap. Het element werd vervolgens omhoog gehesen en geplaatst.

Bas Kurvers: “Ik ben blij met dit prachtige nieuwe bouwblok met 38 sociale huurwoningen in Oud Crooswijk. Met respect voor de geschiedenis van de wijk is dit de eerste stap van vernieuwingen op de Tamboerlocatie.”

“Het Boezemhuys is een mooie en zeer gewenste uitbreiding van de woningvoorraad in Crooswijk. De bijzondere plek en het hoogwaardige, duurzame karakter van de woningen maken dit een project om trots op te zijn. Deze feestelijke start symboliseert de positieve bijdrage die de woningen gaan leveren aan Crooswijk, aldus Urias Santos Bakker.”

Wout van der Waal: “Het is mooi om te zien dat Havensteder investeert in de nieuwbouw van duurzame sociale huurwoningen en deze toevoegt aan de wijk Crooswijk. We zijn trots op de samenwerking met Havensteder en door de medewerking van de gemeente Rotterdam is het voor BAM Wonen mogelijk om deze woningen te realiseren.”

Comfortabel wonen


Een duurzame woning is comfortabel en energiezuinig. De eengezinswoningen en appartementen van het Boezemhuys worden dan ook zeer goed geïsoleerd en aardgasvrij. Ze krijgen een warmte terugwin-unit (WTW) die in combinatie met mechanische ventilatie zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat en bovendien voor lage energiekosten.

Het Boezemhuys


Het Boezemhuys ligt midden in de wijk Crooswijk, een levendige omgeving met alle voorzieningen en het stadscentrum binnen handbereik. Het nieuwbouwproject wordt gerealiseerd in jaren dertig architectuurstijl en omvat een appartementencomplex van 6 bouwlagen met 32 appartementen en 6 eengezinswoningen met tuin of balkon. Het ontwerp komt van Klunder Architecten uit Rotterdam. Het project wordt op de hoek van de Boezemstraat en de Tamboerstraat gerealiseerd, naast het Rudolf Steiner College. Voor de naam van het project is een prijsvraag uitgeschreven in de lokale kranten. Uit alle inzendingen is de naam Boezemhuys gekozen.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl