Nieuw stuk Rotterdam erbij met Little C

Nieuw stuk Rotterdam erbij met Little C

Little C wordt dé nieuwe woon- en werkplek in hartje Rotterdam. Tussen nu en 2020 realiseren de TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren op de kop van de Coolhaven ruim 300 woningen en 10.000 m2 aan commerciële ruimten. Kenmerken voor de ontwikkeling zijn de verrassende combinatie tussen stedelijke verdichting en tegelijkertijd wonen en werken in de luwte. De belangstelling voor de nieuwe buurt is groot, zo blijk­t uit een eerste oproep om mee te denken over de verdere uitwerking van Little C.

Het nieuwe stuk Rotterdam ligt direct aan de Coolhaven, naast de Hogeschool Rotterdam en tegenover het Erasmus MC. De plek wordt ingericht naar de integrale gebiedsvisie Hoboken die kennis, wetenschap, kunst en cultuur samenbrengt en focust op prettige binnen- en buitenruimten, een sterke economie en prachtige parken.

In Little C komt een mix van appartementen, lofts, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, ateliers, horeca en kleinschalige winkels. De architectuur krijgt een authentieke en industriële uitstraling, die doet denken aan The Village en Pearl District in wereldsteden als New York en Portland. De rand van de levendige buurt loopt over in een groen stadspark die uitmondt in de Coolhaven. Ook de korte afstand van de binnenstad en andere Rotterdamse hotspots zoals Museumpark en de Witte de Withstraat maakt Little C.

Er is buitengewoon veel animo voor dit nieuwe stukje Rotterdam. Inmiddels hebben meer dan 450 mensen zich opgegeven voor de eerste co-creatiesessies. Geïnteresseerden krijgen in oktober en november de gelegenheid mee te denken over de verdere ontwikkeling van de nieuwe plek. De ideeën worden meegenomen in de verdere uitwerking van Little C. De ‘Little C Makers’ kunnen deze avond ook een virtuele tour maken door de nieuwe plek én – wie weet – hun toekomstige buren ontmoeten.

De verkoop van Little Coolhaven start naar verwachting in het voorjaar van 2016, waarna volgens planning de bouw in het najaar van 2016 start.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl