Start bouw 1e fase Remisehof

Start bouw 1e fase Remisehof

Op donderdag 1 november is de officiële paal geslagen voor 250 nieuwe woningen in het project Het Remisehof. Samen met de kopers en genodigden  heeft de heer B. Kurvers, Wethouder Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving van de gemeente Rotterdam, de feestelijke paal  geslagen. Na dit feestelijke moment is er getoost op een voorspoedige bouw en werd er, onder het genot van muziek, een hapje en drankje, gezellig nagepraat.

Het project het Remisehof wordt gerealiseerd door VOF Remisehof, een samenwerkingsverband van Stevast Baas & Groen B.V. & Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V.  Deze bedrijven wonnen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance in 2016 de tender voor de ontwikkeling van dit unieke schakelpunt tussen twee werelden, ‘De kop van Zuid’ en de ‘Afrikaanderwijk’. In fase 1, bestaande uit de bouwblokken “De Remise” en ”De Spoorweghaven”, worden naast 137 middensegment huurwoningen voor Syntrus Achmea ook 36 koopwoningen in verschillende woontypen gebouwd.  De woningen kennen een grote diversiteit in grootte, indeling en prijs, wat het Remisehof aantrekkelijk maakt voor verschillende inkomensgroepen. Enerzijds kunnen bewoners uit de Afrikaanderwijk een volgende stap maken in hun wooncarrière, anderzijds wordt met comfort en gemak een doelgroep aangetrokken die een koopkrachtige impuls geeft aan de Afrikaanderwijk.

Alle koopwoningen van fase 1 zijn inmiddels verkocht en de ontwikkeling van fase 2 is gestart. Deze fase bestaat uit het bouwblok “Het Spuikanaal” waarin 79 woningen en appartementen voor de vrije verkoop zullen worden aangeboden. De verkoop van fase 2 start medio 2019.

Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis is er door VOF Remisehof een cheque overhandigd aan ZOA. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Mede met het geld dat is geschonken kan ZOA een school bouwen in Darfur.

 

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl