Bouw Martinus Nijhoflaan fase 2 Delft van start

Bouw Martinus Nijhoflaan fase 2 Delft van start

Op vrijdag 11 juni is in Delft de bouw van het project Martinus Nijhoflaan fase 2 officieel van start gegaan. In de wijk Voorhof realiseren VORM Ontwikkeling en VORM Bouw – onderdeel van VORM Holding – een woontoren van 20 verdiepingen en 260 appartementen in het sociale en middenhuur segment.

VORM heeft het project afgestemd op de wens van de gemeente Delft om meer betaalbare huurwoningen voor starters te realiseren in Delft. Het project is verkocht aan een dochtermaatschappij van verzekeraar Athora Netherlands (RE Young Urban Housing B.V.) en wordt medio 2023 turn-key opgeleverd.

Compact maar luxe wonen voor starters

In de woontoren aan de Martinus Nijhofflaan wordt het compact maar luxe wonen met in totaal 260 appartementen variërend van 30 tot 85 m². De toekomstige bewoners hebben de beschikking over een gezamenlijk daktuin op de 9e verdieping, wasserette, woonkamer, toiletten, lobby, inpandige fietsenstalling en een huismeester die toe ziet op het gebruik van de faciliteiten. Met fase 2 van het project Martinus Nijhofflaan wil de gemeente en de belegger een zo breed mogelijke doelgroep – van starters en young professionals – aanspreken.

Aantrekkelijke commerciële plint

De woontoren van ca 65 meter hoog krijgt een aantrekkelijk en luxe aanzien, onder andere door de 9 meter hoge raampartijen van de commerciële ruimte op de begane grond van ca 265 m2 (Horeca). Er is tevens gedacht aan een inpandige fietsenstalling voor bewoners en bezoekers; zij kunnen parkeren in de naastgelegen parkeergarage van de Albert Heijn. Deze parkeergarage is direct toegankelijk voor bezoekers en bewoners via een loopbrug op de 3e verdieping van de woontoren. De bewoners kunnen tevens gebruik maken van 8 elektrische deelauto’s die een plek krijgen op het parkeerterrein aan de Ronald Holstlaan.

Sneller, duurzamer en betaalbaar

De bouw van fase 2 neemt slechts 24 maanden in beslag door toepassing van een prefab betonnen casco bouwmethode. Het project past uitstekend bij de doelstelling van VORM om sneller, duurzamer en nog meer betaalbare woningen te bouwen om de krapte op de woningmarkt tegen te gaan. De toren wordt uitgerust met duurzame buffervaten, voor het opslaan van warm tapwater. Samen met een goede isolatie kan het gebouw uitgerust worden met een duurzame warmte-opwekkings-installatie voor warmte en warm tapwater. Door deze toepassing en een beperkt warmtegebruik van de compacte woningen is het ook mogelijk om het gebouw met een lage aansluitwaarde aan te sluiten op het nieuwe stadverwarmingsnet van de gemeente Delft. Omdat nog niet 100% zeker is of het stadverwarmingsnet (tijdig) wordt gerealiseerd is het gebouw zo ontworpen dat beide opties mogelijk zijn.

Winnen als team

Het project Martinus Nijhofflaan is ontwikkeld door VORM Ontwikkeling en wordt in opdracht van RE Young Urban Housing B.V. gerealiseerd door VORM Bouw, in samenwerking met architect Groosman, constructeur Van Boxsel Engineering, Energie- en Installatieadviseur Viac en Brand en Bouwfysisch adviseur Buro Bouwfysica. Het programma met minimaal 80% woningen in de midden- en sociale huur is intensief afgestemd met gemeente Delft en is passend binnen haar ambitie voor betaalbare woningen in Delft.

5/5 - (11 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl