Ruim 1500 woningen in ‘De Elementen’ Spijkenisse

Ruim 1500 woningen in ‘De Elementen’ Spijkenisse

De gemeente Nissewaard is 1500 woningen rijker. Met de oplevering van de 1500e woning, bereikt gebiedsontwikkeling ‘De Elementen’ Spijkenisse een nieuwe mijlpaal. De omvangrijke gebiedsontwikkeling aan de Oude Maas in Spijkenisse omvat circa 3000 met duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst.

Iconisch aan de Oude Maas

Deze nieuwe woonwijk geeft een vertrouwd gevoel doordat nieuw en oud worden gecombineerd. “Met de elementen zorgen we voor een fijne plek om te wonen voor de nieuwe bewoners. Een toekomstbestendige leefomgeving met prachtige vergezichten aan de iconische Oude Maas”, vertelt een van de bewoners.

Op de helft

Een project in de orde van grootte van ‘De Elementen’ wordt niet van vandaag op morgen gebouwd. Inmiddels zijn 1500 van de circa 3000 woningen opgeleverd. De wijk ligt tussen het stadscentrum van Spijkenisse en rivier de Oude Maas. Kenmerkend is de combinatie van een typische Oud-Hollandse bouwstijl en hedendaagse architectuur. Hierdoor voelt de wijk snel vertrouwd aan. Ook de vermaarde Eurobruggen, waar kunst en design een prominente plek hebben in de wijk, genieten internationale bekendheid. De mooie architectonische details, brede lanen, grote voortuinen of heerlijke balkons en dakterrassen, de prachtige vergezichten over het water en de verbinding met Rotterdam maken deze wijk tot een tijdloze parel in de regio.

Een woning voor de toekomst

Wethouder Igor Bal: “Het project De Elementen is een fantastische aanvulling op het gebied van wonen in de gemeente Nissewaard. De verschillende buurten hebben elk hun eigen karakteristieke stijl en sfeer in de straat. De woningen hebben een duurzaam karakter. Wonen in Het Land van de jaren ’30, de woontorens op De Dijk of aan het water van De Haven. De Elementen is echt een stoere wijk voor de toekomst!”

De haven omgetoverd tot woon- en werkgebied

Momenteel is onder andere de ontwikkeling en realisatie van deelgebied ‘De Haven’ in volle gang. Een gebied met extra ruime en nostalgische kadewoningen, royale rij- en hoekwoningen en appartementen, waar de nieuwe bewoners kunnen wonen én werken.

Samenwerking VOF Dijkzone

‘De Elementen’ in Spijkenisse komt tot stand binnen de VOF Dijkzone, waarin Ballast Nedam Development, Dura Vermeer en VORM deelnemen en samen met de gemeente Nissewaard en samenwerkingspartners een uitgebalanceerde stadswijk neerzetten die kan voldoen aan de aanhoudende vraag naar woningen.

 

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl