Alle woningen van nieuwbouwproject Wijdelande in Uithoorn opgeleverd

Alle woningen van nieuwbouwproject Wijdelande in Uithoorn opgeleverd

Sinds afgelopen vrijdag 21 augustus zijn alle 76 gasloze en energiezuinige woningen van het project Wijdelande in Uithoorn opgeleverd. De laatste bewoners hebben blij hun sleutel in ontvangst genomen. BAM Wonen is in opdracht van CZAN Blauw, een samenwerking van AM en Blauwhoed, in mei 2019 gestart met de bouw en vanaf april 2020 zijn de eerste woningen opgeleverd.

Variatie in het straatbeeld

Wijdelande is een nieuwbouwwijk met verschillende woningtypen en een hoog afwerkingsniveau. Dit geeft, samen met veel groen en water in het openbaar gebied, een gevarieerd straatbeeld. Pascal Voorn, senior ontwikkelingsmanager namens CZAN Blauw: “We wilden hier graag diversiteit creëren met binnen de wijk herkenbare buurtjes. Mulleners en Mulleners Architecten is er in geslaagd om deze buurtjes samen een mooi geheel te laten vormen met vloeiende overgangen. We wensen de bewoners veel woongeluk toe in deze nieuwe wijk die helemaal bij de tijd is en voorbereid op de toekomst.”

Smart en duurzaam

Bij de woningen in Wijdelande is ‘Smart Living’ toegepast waardoor bewoners slimmer wonen met behulp van smart technology en duurzame oplossingen. Iedere woning is voorzien van een warmtepomp, waardoor er in de hele woning zowel vloerverwarming als vloer topkoeling is. Daarnaast zijn de woningen gasloos en beschikken ze over een eigen smart-home systeem, waardoor bewoners gebruik kunnen maken van eigentijdse voorzieningen zoals slimme rookmelders, usb-wandcontactdozen, led-buitenverlichting en sensortoiletverlichting.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl