Startsein voor de bouw van Parel Moerwijk in Den Haag

Startsein voor de bouw van Parel Moerwijk in Den Haag

De gemeente Den Haag, Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM DHZW), woningcorporatie Vestia en ontwikkelende bouwer Van Wijnen gaven woensdag 7 juli het startsein voor de bouw van Parel Moerwijk. Dit is een nieuwbouwplan aan de Ulenpasstraat. Er worden 269 duurzame, betaalbare huur- en koopwoningen gerealiseerd in het ruim en groen opgezette Moerwijk-Oost. De verwachting is dat de eerste woningen in 2022 klaar zijn. De laatste woningen worden eind 2023 opgeleverd.

Gedifferentieerd en gasloos

Het project bestaat uit 56 eengezinswoningen en 213 appartementen. Marion Timmermans, directeur Ontwikkeling en Onderhoud Vestia: “Parel Moerwijk geeft een mooie impuls aan Moerwijk en het past goed bij ons renovatieproject aan de Guntersteinweg.” De uitstraling van de nieuwe woningen sluit aan op de, voor deze wijk karakteristieke, Dudok-stijl. Het project kwam tot stand in samenwerking met A3 Architecten en Venster Architekten. Arjan van Meijeren, directeur Projectontwikkeling Van Wijnen: “De ontwikkeling van Parel Moerwijk is een mooi voorbeeld waarbij we als samenwerkende partijen laten zien dat ontwikkelen van woongebieden meer is dan het realiseren van mooie en duurzame woningen alleen. Zo verzorgen wij ook het groen, de waterberging en nestvoorzieningen in het gebied en dragen wij bij aan de herinrichting van de openbare ruimte. We zijn enorm trots dit met elkaar te mogen realiseren.”

Rondetafelgesprek

Mirjam Huffstadt, directeur WOM DHZW: “Parel Moerwijk biedt kansen aan bewoners in Den Haag Zuidwest en omgeving om door te stromen naar een goede en betaalbare huur- of koopwoning.” Directeur Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag Ludo Steenmetser is erg blij met de nieuwbouwontwikkeling. “Met Parel Moerwijk zet de gemeente weer een mooie stap in het opknappen van Moerwijk-Oost. Er worden woningen in het betaalbare segment gerealiseerd. Daar heeft de stad grote behoefte aan.” Ludo Steenmetser, Mirjam Huffstadt, Marion Timmermans en Arjan van Meijeren namen tijdens het event deel aan een rondetafelgesprek. Onder leiding van presentator Fred Zuiderwijk spraken zij over de nieuwbouwontwikkeling in Moerwijk-Oost. De overige genodigden, waaronder de kopers van de woningen, konden het programma bijwonen via een livestream.

3.2/5 - (5 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl