Bouw Eemskwartier in Groningen van start

Bouw Eemskwartier in Groningen van start

Wethouder Van der Schaaf van de gemeente Groningen heeft het startsein gegeven voor de bouw van de 1e fase van het Eemskwartier. De eerste fase betreft 29 woningen. Het totale project bestaat uit 66 woningen en 111 appartementen.

Het Eemskwartier is een uniek project in de stad Groningen. De locatie is ideaal, direct aan de kade en op loopafstand van het centrum. De diverse woningtypologieën, met zorg ontworpen door Zecc Architecten, zijn duidelijk familie van elkaar en vormen samen met het intieme binnenhof en de weidsheid van het kanaal een bijzonder aantrekkelijke woonlocatie.

In maart is de verkoop gestart van de eerste fase woningen, bestaande uit Stadswoningen, Hofwoningen en Kadewoningen. Inmiddels is 90% van de woningen verkocht. Sinds oktober zijn ook de appartementen van Dok 1 in verkoop en tijdens de Nieuwbouwbeurs XL is de volgende fase van de Kadewoningen in verkoop gegaan.

De start van de bouw markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling en draagt bij aan kwalitatieve verbetering van de kade aan het Eemskanaal. Heijmans is trots om als gebiedsontwikkelaar deze volgende fase met kopers en projectbetrokkenen, in aanwezigheid van de wethouder, in te gaan.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl