Handtekening gezet voor 39 huurwoningen in binnenstad van Hengelo

Handtekening gezet voor 39 huurwoningen in binnenstad van Hengelo

Hengelo krijgt er 39 energiezuinige huurappartementen bij in de nieuwe horecawand, tegenover het stadhuis. Het plan bestaat uit 31 sociale huurappartementen, 8 middenhuurappartementen en circa 720 m2 horecaruimte op de begane grond. Vandaag hebben woningcorporatie Welbions, bouwbedrijf Trebbe en gebiedsontwikkelaar VanWonen hiervoor op het stadhuis de handtekeningen gezet, in aanwezigheid van de Hengelose wethouder Gerard Gerrits.

De horecawand maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Lange Wemen. In Lange Wemen maakt het oude winkelcentrum Thiemsbrug in de toekomst plaats voor een nieuwe woonwijk, een nieuw winkelcentrum met appartementen en ondergronds parkeren. Lange Wemen wordt een groene en levendige toevoeging aan het centrum van Hengelo. In totaal komen in Lange Wemen 250 tot 300 woningen en 4.000 m2 aan commerciële ruimte. Een nieuw horecaplein tegenover het Stadhuis vormt straks het gezellige hart van de grootschalig getransformeerde binnenstad van Hengelo. Hier kunnen ook toekomstige generaties met veel plezier gezond wonen.

Eric Markvoort, directeur-bestuurder van Welbions, is verheugd: “Met dit plan voegen we 39 energiezuinige en betaalbare huurwoningen toe in Hengelo. Dit is geheel in lijn met onze portefeuillestrategie; we willen graag bijdragen aan wonen in de binnenstad. Nu marktpartijen voorzichtig zijn, pakken we deze kans met beide handen aan. In het voorjaar van 2025 kunnen we onze woningzoekenden fantastische appartementen bieden in de gezellige binnenstad.”

Wethouder Gerard Gerrits (Ruimtelijke Ordening) voegt hieraan toe: “Het heeft even geduurd, maar nu is het zover: we gaan het mooie plan voor een nieuwe horecawand realiseren. Op het Burgemeester Jansenplein, een prominente en prachtige plek in ons stadshart. Bovendien is dit een plan met veel betaalbare huurwoningen, woningen waar in onze stad veel behoefte aan is. Het is een belangrijke stap binnen het grote project Lange Wemen. Ik ben er erg blij mee!”

Lange Wemen

Voor het vervolg van Lange Wemen wordt gewerkt aan een Masterplan. Dit Masterplan bestaat uit een verdere uitwerking van de plannen met een stedenbouwkundige opzet, woonprogramma, ideeën voor de inrichting van het gebied en fasering en planning. VanWonen Directeur André ten Vergert is zichtbaar trots: “Met de ontwikkeling en realisatie van de horecawand zetten we nu de eerste belangrijke stap in de hele gebiedsontwikkeling van Lange Wemen. Hier komt een nieuw stukje binnenstad: duurzaam, energiezuinig én gezellig.”

Start bouw omstreeks april

Het gebouw is ontworpen door Koschuch Architects en voortgekomen uit de karakteristieken van de wederopbouwarchitectuur van Hengelo. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. Bouwbedrijf Trebbe is van plan met de bouw te starten omstreeks april 2024. Directeur Hein Trebbe jr: “Wij vinden het eervol om op zo’n mooie plek in het hart van Hengelo te mogen bouwen. De horecawand is door zijn fraaie baksteenarchitectuur een mooie aanwinst voor het centrumgebied.”

De invulling van de horecafunctie op de begane grond is nog niet definitief.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl