Nieuwe bewoners Lieven de Keylaan krijgen sleutel

Nieuwe bewoners Lieven de Keylaan krijgen sleutel

Het was gisteren een bijzondere dag voor de huurders van de nieuwbouwappartementen aan de Lieven de Keylaan. Zij kregen de sleutel van hun nieuwe woning. Bewoonster Anneke van der Linde ontving de symbolische eerste sleutel van Anne Oosterbaan, regiodirecteur Gooi en Vechtstreek van de Alliantie, en wethouder Wonen Bart Heller. Mirjam van der Werff, voorzitter van buurtvereniging BIK verwelkomde haar nieuwe overbuurvrouw met een prachtig boeket. Anneke van der Linde verruilt na bijna 50 jaar haar eengezinswoning in Hilversum Noord voor een levensloopbestendig appartement.

Samen met haar 2 dochters en haar schoonzoon loopt Anneke van der Linde een rondje door het nu nog lege hoekappartement. “Daar in die wasruimte kan ik straks wat rekjes ophangen. En kijk eens hoe mooi licht het hier is door al die ramen. En gelukkig is ook het balkon lekker zonnig.”

Nauwe samenwerking

De architectuur van de 25 levensloopbestendige appartementen en 9 eengezinswoningen sluit mooi aan bij de rest van de straat. Voor het nieuwbouwplan werkte de Alliantie nauw samen met de gemeente Hilversum, buurtvereniging BIK en Dudok Wonen. Deze woningcorporatie levert begin 2022, 37 appartementen op aan de Pieter Postlaan.

Natuurlijk vindt Anneke van der Linde de verhuizing best spannend. Ze kent veel mensen in haar oude buurt. En met de verhuizing, sluit ze ook een hoofdstuk af. In de eengezinswoning bracht ze, samen met haar inmiddels overleden man, haar 3 kinderen groot. Maar ze ziet vooral veel voordelen aan de verhuizing. “Dit appartement ligt op de eerste verdieping. Daardoor kan ik ’s nachts veilig een raampje openzetten. En het is prettig dat mijn nieuwe huis gelijkvloers is. Nu ben ik nog ontzettend fit. Maar als traplopen straks lastig gaat dan is dat handig.”

Doorstroming

De Alliantie verhuurt een groot deel van de 25 levensloopbestendige appartementen aan senioren. “We proberen zoveel mogelijk mensen te helpen bij het vinden van een passende woning”, zegt Anne Oosterbaan. “Doorstroming van bewoners, zoals Anneke van der Linde, is dan ook belangrijk. Doorstroming uit eengezinswoningen biedt Hilversumse gezinnen meer kans op een passende woning. Bovendien kunnen senioren in zo’n levensloopbestendige woning langer zelfstandig blijven wonen.”

Stad aantrekkelijk houden

“Ook als gemeente zien we graag dat ouderen in hun eigen wijk kunnen verhuizen naar een fijn appartement”, zegt Bart Heller. “Doorstroming is een van de oplossingen voor het woningentekort in Hilversum. Zo kunnen we de stad aantrekkelijk houden voor starters en jonge gezinnen. Doorstroming is ook een van de hoofdpunten van de woonvisie in Hilversum die de gemeenteraad voor de zomervakantie vaststelde. Anneke van der Linde is de personificatie van die visie.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl