Bouw woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer officieel van start

Bouw woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer officieel van start

Vandaag gaat de bouw van 68 sociale huurwoningen in Lansingerland officieel van start. Aan de Rodenrijse Zoom verrijzen de woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer. Wethouder Albert Abee van Lansingerland, Henk Rotgans, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder en Martijn van der Knaap, directeur Utrecht & Noordoost en Zuidwest bij BAM Wonen, verrichtten de officiële openingshandeling. BAM Wonen levert de woningen naar verwachting in december 2020 op.

In 2014 realiseerde Havensteder aan de Rodenrijse Zoom al de woontorens Koraaljuffer en Beekjuffer. Met de bouw van twee nieuwe torens ronden partijen het project ‘de Juffers’ af en maken het ontwikkelgebied Rodenrijs compleet.

Betere balans

Eind januari tekenden veertien wethouders, vijfentwintig afgevaardigden van woningcorporaties, de provincie Zuid-Holland, de voorzitter van het Samenwerkingsverband Wonen Regio Rotterdam en de voorzitter van Maaskoepel een Regioakkoord. Daarmee maken de veertien gemeenten van het Samenwerkingsverband Wonen zich sterk om het aantal woningen in de regio Rotterdam met 54.000 uit te breiden. De gemeenten en woningcorporaties zetten zich ook in voor een betere balans van het woningaanbod in de regio.

Plek voor alle doelgroepen

Wethouder Albert Abee van Lansingerland: ‘De realisatie van deze laatste twee woontorens vormt het sluitstuk van de wijk Rodenrijse Zoom. We breiden hiermee de voorraad sociale huurwoningen in onze gemeente uit. Lansingerland heeft tot 2030 een flinke woningbouwopgave van 4.000 tot 7.000 woningen, waarvan 20% bestemd is voor sociale woningbouw. Als gemeente richten we ons op de doorstroom van scheefwoners: huurders waarvan het inkomen niet passend is voor de sociale huurwoning waarin ze wonen. Ook stimuleren we 50-plussers van wie de kinderen het huis uit zijn en ouderen om hun eengezinswoningen te verruilen voor kleinere – vaak gelijkvloerse – woningen. In Lansingerland is er plek voor alle doelgroepen!’

Grote voorraad in randgemeenten

Havensteder verhuurt ook in de randgemeenten van Rotterdam een groot aantal sociale huurwoningen – zo’n 10.000 in totaal – en breidt die voorraad bovendien uit met nieuwbouw. Henk Rotgans, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: ‘Met project de Juffers en haar fraaie woontorens leveren wij opnieuw een bijdrage aan de woonwensen en -mogelijkheden van onze doelgroep in Lansingerland.’

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl