De bouw van slotstuk van TudorPark is officieel begonnen

De bouw van slotstuk van TudorPark is officieel begonnen

Wonen vlak bij de Toolenburgerplas in het bijzondere, karakteristieke TudorPark. Het moment voor de toekomstige bewoners van Canterbury fase 1 komt steeds dichterbij. Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West en de Gemeente Haarlemmermeer hebben met een druk op de knop de aftrap gegeven voor de bouw van de 61 energieneutrale woningen in het laatste deelplan.

De nieuwe bewoners waren digitaal aanwezig om elkaar te ontmoeten. Voorafgaand aan de viering hebben ze een borrelpakket met volop lekkers ontvangen om het feestelijke moment te vieren. Ook stond er een leuk programma voor hen klaar! Van een Hoofddorp-quiz tot aan video’s van de nieuwe bewoners en het bouwteam. Daarbij heeft Jurgen Nobel, wethouder gemeente Haarlemmermeer samen met Kelly Stricker, Projectdirecteur op TudorPark Dura Vermeer Bouw Midden West de toekomstige bewoners toegesproken.

Betaalbaar wonen in een geliefde wijk

Canterbury fase 1 omvat 61 woningen, waarvan 30 middenhuur- en vrijesector huurwoningen zijn ontwikkeld voor Bouwinvest en de 31 ontwikkelde koopwoningen zijn door Dura Vermeer Bouw Midden West in verkoop gebracht aan particuliere kopers.

“Wat deze woningen zo bijzonder maakt, is dat ze speciaal voor het betaalbare segment zijn ontwikkeld. De kopers hebben voor een passende prijs een unieke woning kunnen kopen in een sfeervolle groene omgeving”, aldus Kelly Stricker, Projectdirecteur op TudorPark Dura Vermeer Bouw Midden West.

“Voor de gemeente Haarlemmermeer is, naast groen in de buurt, de betaalbaarheid heel belangrijk. De gemeente heeft de opgave om 20.000 woningen te bouwen komende jaren, waarvan ook een groot deel betaalbaar wordt”, licht Jurgen Nobel, wethouder woningbouw gemeente Haarlemmermeer, toe tijdens de digitale viering.

Buiten naar binnen halen

Canterbury ligt aan de oostkant van TudorPark. Het Engelse karakter zie je bij Canterbury terug in de architectuur en in de brede kronkelende lanen langs de singels met bomen, beplante oevers, de straatlantaarns en het straatmeubilair. Het geeft de buurt een rustige, chique uitstraling. De woningen hebben, naast de charmante details in Tudorstijl, grote raampartijen waardoor er een prachtige lichtinval ontstaat en vrij zicht op de tuin. Zo haal je buiten naar binnen!

Hypotheekadviseur Hoofddorp

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl