Blauwhoed trapt gebiedsontwikkeling Duivenvoordecorridor af

Blauwhoed trapt gebiedsontwikkeling Duivenvoordecorridor af

Blauwhoed trapt met de start bouw van nieuwbouwproject De Coulissen de gebiedsontwikkeling af van de Duivenvoordecorridor in Leidschendam-Voorburg.

Blauwhoed trapt met nieuwbouwproject De Coulissen de gebiedsontwikkeling af van de Duivenvoordecorridor in Leidschendam-Voorburg. Een project met tien maatwerk villa’s in een biodivers coulissenlandschap, die te gast zijn in de natuur. Om de start van de bouw te vieren werden de eerste bomen geplant, onder andere door wethouder Astrid van Eekelen en directeur wonen van Blauwhoed Eltjo Bouwman.

Groen woongebied

Wethouder Astrid van Eekelen: “De gemeente wil een groen woongebied realiseren, waar de natuur de boventoon voert en waar de huizen onderdeel uitmaken van de natuur. Dat is goed gelukt in De Coulissen. We zijn in Leidschendam-Voorburg erg trots op ons groen en dat zien we terug in dit project.”

Woningen te gast in de Duivenvoordecorridor

De tien unieke villa’s trappen de ontwikkeling af in de grotere gebiedsontwikkeling de Duivenvoordecorridor. Het zijn de eerste woningen die gebouwd worden aan de zijde van Leidschendam-Voorburg, waar in totaal ruim 250 woningen worden ontwikkeld. In dit landelijke gebied, dat tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten ligt, voeren natuur en cultuurhistorie de boventoon.

“In de Coulissen zijn de woningen en bewoners te gast in het landschap. Door het gebruik van natuurlijke materialen gaan de villa’s op in het groen. Ook vloeien de privéruimtes van de woningen als het ware over in de openbare ruimte en vormt het plan zo een geheel met zijn omgeving”, zegt ontwikkelingsmanager Joris Burggraaff. Het coulissenlandschap is ontworpen door landschapsarchitect Andrew van Egmond.

Ook is er veel aandacht voor biodiversiteit. Zo is er onder andere een wadi en een waterpartij aangelegd om de biodiversiteit te vergroten en een duurzame omgeving met meer dieren te creëren. Het plan ligt op een overgang van zand naar veen, wat terugkomt in de keuze voor bomen en planten. Ook mogen de bewoners maar weinig verharding aanbrengen op hun kavels.

Bomen planten

In totaal worden er 325 bomen geplant in het project. Om de start bouw symbolisch te vieren is er dan ook gekozen voor het planten van bomen. De eerste vier knotwilgen zijn geplant door wethouder Astrid van Eekelen, de directeur wonen van Blauwhoed Eltjo Bouwman, Marianne van Nifterik namens ThuisinBouwen en Bas de Jager namens Antea Bouwgroep. Later planten ook de bewoners van de tien villa’s ieder een eigen boom met hun naam erbij.

Maatpak voor bewoners

De villa’s zijn in co-creatie met de bewoners gemaakt. “Iedere villa is een maatpak voor zijn bewoners”, zegt Eltjo Bouwman. Zeinstra Veerbeek Architecten ontwierp een viertal verschillende basisontwerpen, vervolgens zijn de woningen helemaal op smaak gemaakt door de bewoners. ThuisinBouwen begeleidt het co-creatie proces.

Planning

“De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd”, vertelt Marianne van Nifterik van ThuisinBouwen.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl